Life&style

Ovih 9 stvari nemaju što raditi blizu tvoje vagine

Postoji mnogo groznih priča o tome što žene stavljaju na svoje intimno područje. Sljedeće stvari drži što podalje od svoje vagine

Ljudima stvarno svašta pada na pamet kada su u pitanju intimna područja. Pročitaj kojih 11 stvari ne bi nikako trebale doći ni blizu intimnog područja!

1. Para

Danas se parne kupke za žensko genitalno područje nude u mnogim lječilištima, a 'parenje' preporuča je i Gwyneth Paltrow. Ti se drži podalje od toga! Intenzivni mirisi mogu dovesti do iritacije, a para do opeklina. 

2. Ulje čajevca

Iako je ovo ulje dobro protiv bakterija, ono nije za intimno područje. U ovom ulju su kemijski aditivi ponekad skriveni, a oni mogu dovesti do opeklina u genitalnom području. 

3. Čokoladni umak i šlag

Svi znamo da ponekad predigru treba zasladiti, ali ovdje je puno skrivenih opasnosti. Šećer može promijeniti pH vagine, ali i ubrzati rast gljivica. 

4. Vazelin

Suprotno mnogim mišljenjima, vazelin nije jeftinija i bolja alternativa za lubrikant. Budući da je napravljen od nafte, može dovesti do neželjenih reakcija na području genitalija.

5. Voće i povrće

Banana, krastavac... Svašta ženama padne na pamet, ali možda ne razmišljaju da je voće i povrće je često tretirano pesticidima, što može uzrokovati infekcije. 

6. Sve što je bilo prije stavljeno u tvoj anus

Sve što je došlo u dodir s tvojom stražnjicom može prenijeti fekalne bakterije u tvoje genitalno područje te tako može dovesti do neugodnih infekcija. 

7. Oštri predmeti 

Vagina je izuzetno osjetljiva i lako ju možeš ozlijediti. 

8. Tamponi natopljeni alkoholom

Bilo je mnogo izvještaja o ženama koje su topile svoje tampone u votku te su ih zatim stavljale u vaginu. Tako su si same obećavale jeftiniju i bržu opijenost. Pa, mi ti savjetujemo da je bolje da se toga ostaviš i niti ni ne pomišljaš na takvu ludost. 

9. Sjajni kristalići

Trend Vajazzlinga ( trend ukrašavanja vagine kristalićima kako bi bila „ljepša i ugodnija“ oku ) je bio poprilično bizaran te se smanjio u posljednjih 5 godina. Kristalići, koji se lijepe na vaginu, mogu se lako izgubiti u području genitalija.

Photo: Thinkstock

Komentari 0