Life&style

Ovih 7 znakova otkrivaju da si pametnija od većine drugih, barem tako tvrde znanstvenici

  • Naravno da se svaka od nas smatra inteligentnom…
  • Međutim, imaš li doista veći kvocijent inteligencije od prosjeka?
  • Otkrit ćemo ti kako to lako možeš saznati

Obično se na testu inteligencije mjeri koliko je netko inteligentan. Međutim, u različitim istraživanjima pokazalo se sljedeće: ako čovjek ima ove karakteristike, onda je uglavnom nadprosječno inteligentan.

1. Voliš li mačke?

Ako je odgovor potvrdan, možda nisi toliko otvorena i društvena poput ljubiteljica pasa, ali zato imaš viši kvocijent inteligencije (IQ). Naime, to je pokazalo istraživanje Sveučilišta Carrol u Wisconsinu.

via GIPHY

2. Jesi li studirala matematiku ili fiziku?

Žao nam je, drage ljubiteljice društvenih znanosti! Međutim, dr. Jonathan Wai sa američkog Sveučilišta Duke je u svom istraživanju otkrio povezanost između posebnih kognitivnih sposobnosti i određenih predmeta studiranja. Na vrhu liste su matematika i fizika!

3. Jesi li visoka?

Ako si nadprosječno visoka (kod žena je prosjek 164 cm) onda si – prema istraživanju Sveučilišta Princeton – i inteligentnija.

via GIPHY

4. Igraš li računalne igrice?

Dugo vremena su igrice na računalima i konzolama imale loš predznak. Do sada. Naime, američki znanstvenici sa Sveučilišta Columbia otkrili su sljedeće: igrice nas čine inteligentnijima! Tko je već u osnovnoj školi igrao igre na računalima i konzolama, razvio je gotovo dvostruko veće intelektualne sposobnosti. Optimalno vrijeme igranja na dan: sat vremena.

5. Jesi li rano znala čitati?

A, B, C, D… Sveučilište Edinburgh i Kinks's College of London testirali su 2.000 parova blizanaca. Rezultat: blizanac koji je ranije znao čitati bio je inteligentniji!

via GIPHY

6. Jesi li odrasla s ocem?

Istraživanje kanadskog Sveučilišta Concordia pokazalo je sljedeće: ako otac i djeca u mlađim godinama te prije puberteta zajedno žive, potomci pokazuju manje problema s ponašanjem i inteligentniji su. Također se lakše nose sa strahovima ako je otac blizu njih.

7. Jesi li duhovita?

Znanstvenici sa Sveučilišta Mexico napravili su test inteligencije za 400 studenata, a zatim su ih zamolili da napišu tekst uz crtež (strip). Rezultat: najinteligentniji imali su najsmiješnije ideje.

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0