Life&style

Ovih 7 knjiga čija se radnja odvija ljeti i na idiličnim lokacijama, nećemo ispuštati iz ruke

Godišnji odmor, osobito ljetni koji svi s nestrpljenjem očekujemo, savršena je prilika za ljenčarenje i čitanje zanimljivih knjiga s kojima ćemo nakratko pobjeći u neki novi svijet. Bilo da odmor provodimo na moru ili uživamo kod kuće, knjige s radnjom koja se odvija ljeti i to u idiličnim mjestima poput Provanse, obale Amalfi, Portofina i drugih, očarat će nas svojom atmosferom, ali i zaintrigirati ljetnim romansama te obiteljskim i životnim zavrzlamama. 

Iz pera sjajnih autora izašle su brojne takve knjige, a mi donosimo njih sedam koje ćemo ovog ljeta pročitati u jednom dahu. 

Hotel Portofino

Radnja knjige Hotel Portofino smjestila se u ljetne mjesece na talijanskoj rivijeri i prati život Belle Ainsworth, vlasnice hotela Portofino, njene obitelji koja u tom hotelu živi te gostiju koji tamo borave. Iako život na talijanskoj rivijeri djeluje jako idilično, kod Belle baš ništa nije kako se čini - brak joj se raspada, njena djeca trpe posljedice nedavnog rata, a hotel koji toliko voli bi mogao pasti u tuđe ruke. 

 | Autor: Instagram @alenkadesign Instagram @alenkadesign Foto: Instagram @alenkadesign

Ljeto kad sam postala lijepa

'Ljeto kad sam postala lijepa' prati ljubavne probleme i unutarnja previranja djevojke koja se, u isto vrijeme, zaljubila u dva mladića koja poznaje cijeli život. Conrada koji je uvijek nedostupan i suzdržan, a u kojeg je zaljubljena oduvijek te u Jeremiaha koji je opušten i prijateljski nastrojen, ali ju baš nikada nije gledao na neki drugi način. No, ovog se ljeta nešto drastično promijenilo. 

 | Autor: Mozaik knjiga Mozaik knjiga Foto: Mozaik knjiga, ljeto kada sam postala lijepa

Vila s pogledom

Bijele pješčane plaže i tirkizno plavetnilo očaravajuće obale Amalfi, život Lie Bathurst okrenut će naglavačke. Naime, Lia je cijeloga života živjela bez oca za kojega je slučajno saznala da živi u predivnoj vili na samoj Amalfijskoj obali. No, u potrazi za ocem, na put joj staje njegov nepodnošljivi, ali markantni menadžer Raphael koji će ju, u narednom razdoblju pratiti u stopu. Hoće li Lieina blizina omekšati Raphaela? Može li iz svega toga nastati nešto više? Moramo sami saznati. 

 | Autor: Mozaik knjiga Mozaik knjiga Foto: Mozaik knjiga, roman Vila s pogledom

Nezaboravno ljeto Mary Jane 

Radnja knjige 'Nezaboravno ljeto Mary Jane' odvija se 1975. godine i prati 14-godišnju, povučenu Mary Jane kojoj je glavna svakodnevna zanimacija pjevanje u crkvenom zboru i slušanje songova iz broadwayskih mjuzikla. Jednog dana Mary pristane čuvati petogodišnju djevojčicu iz ugledne, ali vrlo liberalne obitelji koja će tijekom ljeta ugostiti poznatog glazbenika Jimmyja koji je na odvikavanju od droga, te njegovu suprugu, slavnu glumicu Shebu. Mary Jane će tada otkriti baš sve o čarima ludih 70.-ih. 

 | Autor: Instagram @storyteller_1989 Instagram @storyteller_1989 Foto: Instagram @storyteller_1989

Malibu gori

Malibu je najpoznatija plaža Los Angelesa, a u svojoj kući na ovoj plaži, djeca legendarnog pjevača Micka Rive s kojim od djetinjstva nisu u kontaktu, velikom zabavom tradicionalno obilježavaju kraj ljeta. Ovoj zabavi žele prisustvovati baš svi, a osobito celebrityji koji samo žele biti viđeni. Iako se zabava održava već godinama sa stotinama uzvanika, ovaj će se put potpuno oteti kontroli i kuća će do jutra izgorjeti. No, prije nego li dođe do ovakvog kraja, alkohol će teći u potocima, glazba će neumorno treštati, a skrivene ljubavi i tajne će isplivati na površinu. 

 | Autor: Instagram @thereisalwaystimeforbooks Instagram @thereisalwaystimeforbooks Foto: Instagram @thereisalwaystimeforbooks

Ljeto u Provansi

Kada Fern i Aiden ostvare neočekivani dobitak na lutriji, njihove reakcije uvelike se razlikuju. Fern je zadovoljna što će uspjeti otplatiti hipoteku i staviti nešto ušteđevine na stranu prije nego što zasnuju obitelj, ali njezin suprug planira putovati svijetom. Fern baš i nije osoba za takve pustolovine pa su ona i Aiden došli na ideju o godini dana odvojenog života. Aiden se zaputi u australsku divljinu dok Fern svoju godinu odluči provesti u mirnoj, idiličnoj Provansi u kojoj će biti ispomoć u veličanstvenom dvorcu Vernon. No, Fern tamo neće raditi za plaću već zauzvrat samo traži poduku slikanja koju će joj dati vlasnik dvorca i poznati slikar – Nico.

 | Autor: znanje.hr znanje.hr Foto: Knjižara Znanje, Ljeto u Provansi

Sva nova ljeta

Neki kažu da se zapravo ne možemo vratiti na posebno mjesto iz svoje prošlosti jer više nikada neće biti isto. Za Perzefonu Fraser, otkad je prije više od desetljeća napravila najveću pogrešku u životu, to se pokazalo istinitim. Naime, umjesto da, kao nekad, ljetuje u vikendici na obali jezera, ostala je u svojem otmjenom stanu u gradu i vrijeme provela u izlascima i površnim vezama. I tako sve do neočekivanog telefonskog poziva koji će je vratiti u Barry's Bay, muškarcu kojeg je nekada beskrajno voljela.

 | Autor: Znanje Znanje

Photo: Unsplash/Shannon Kelly

Komentari 0