Life&style

Jer si najbolja...6 znakova koji dokazuju da ti je ona prava prijateljica

  • Na današnji dan želimo proslaviti najbolje žene u svojim životima
  • Zato pišemo o najboljim prijateljicama
  • Koliko dolje navedenih osobina pronalaziš u svojoj BFF? 

„Više je više“ – to je moto koji možda vrijedi za čokoladne kekse ili za gledanje „Igre prijestolja“, ali ne i kad je riječ o prijateljima. Nije nam potreban krug od 127 prijatelja, čak niti 27 – ako imamo jednu osobu koja će uvijek biti uz nas – JEDNU osobu koju smijemo zvati najboljom prijateljicom. Tješi nas kad nam je teško, uvijek je dostupna te poznaje sve tvoje dobre i loše strane – još ako su sljedeće stvari u vašoj „vezi“ sasvim normalne, onda možeš biti dvostruko sretna – jer doista možeš reći da je tvoja najbolja prijateljica zlata vrijedna!

1. Ništa se ne mijenja čak i ako se ne vidite dulje vrijeme. Normalno je da dugogodišnje prijateljice jednog dana krenu svaka svojim putem. Primjerice, jedna se odseli u drugi grad zbog posla, pa prođu tjedni, ponekad i mjeseci, da se dvije najbolje frendice ne vide uživo na „trač-partiji“. Međutim, kad se sretnete nakon drugo vremena, a imate osjećaj da ste se jučer rastale, to je dobar znak. Naime, to je dokaz da kemija još uvijek štima te da ste uspjele premostiti vremensku barijeru! 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock
 

2. Ona je tu kad te treba spasiti. Svejedno u koje doba dana ili noći – kad joj napišeš poruku, ona ti uvijek odmah odgovori. Uvijek ti daje osjećaj da sve svoje brige i probleme – i veselje – možeš podijeliti s njom. U bilo kojem času.

3. Neće te ostaviti da sama patiš. Ako ti u nekom trenutku života ne ide baš najbolje, javlja se svaki dan da provjeri kako si. I tako sve dok zajedničkim snagama ne prevladate problem. Prava najbolja prijateljica shvaća tvoje probleme i zajedno s tobom prolazi cijeli put do rješenja. Njeno sudjelovanje nisu prazne floskule – uistinu se zanima za tebe i tvoje osjećaje – stoga se nikad ne osjećaš usamljeno! 

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. Brani te i kad nisi prisutna. Tu nemamo što dodati. Uvijek je uz tebe i bori se za tebe poput lavice – ako netko kaže nešto loše o tebi, odmah skače u tvoju obranu! 

5. Uvijek će poslušati tvoje probleme. I to ne jednom, dvaput ili triput – i 176 puta ako je potrebno. To će učiniti bez gunđanja – slušat će te mjesecima ako ima osjećaj da će ti to pomoći i da moraš razgovarati o tome. Pritom će se truditi razumjeti sve tvoje osjećaje i pomoći ti koliko zna i umije. 

6. Reći će ti sve što trebaš čuti, a ne što želiš čuti. Naravno, to nije lako za nju, a ni za tebe. Iskrenost i direktnost su u prijateljstvu itekako potrebne. Ako ima te kvalitete, onda je doista prava najbolja prijateljica. Naime, time će ti pomoći da se dalje razvijaš… S tvoje strane, ti trebaš preživjeti sve neugodne stvari (o tebi) koje ti izgovori jer - najbolja ti je prijateljica. I znaš da to govori za tvoje dobro.

Photo: Shutterstock

Komentari 0