Life&style

Ovih 5 rečenica ne želimo više slušati na obiteljskim okupljanjima

Kad je cijela obitelj na okupu, to ponekad može biti poprilično stresno i turbulentno

Odjednom se na istom mjestu nađe više različitih mišljenja i osobnosti (i svi su uvijek i jedino u pravu). Naravno da se čuju rečenice koje uzrokuju kolutanje očima i grčeve u želucu. Zvuči poznato? 

1. „Drago dijete, kupi si pristojnu odjeću!“ 

Sigurno si tu rečenicu čula svaki puta kad si za stolom sjedila u poderanim trapericama nasuprot svoje bake. Priznaj: nije jednostavno objasniti baki kako to da su rupe na koljenima bile na trapericama već kad si ih kupila. „To mora biti tako, bako! To je moda!“ Da nam je kuna za svaki puta kad smo izgovorile tu rečenicu, nosile bismo pozlaćene traperice. 

2. „Pa, znaš li već što ćeš raditi?“ 

Nakon tog pitanja odmah se počnemo znojiti te pokušavamo, mucajući o nekim planovima, izbjeći taj razgovor. Zašto rodbina uvijek želi znati kakve planove za budućnost imamo? Otkrit ćemo ti nešto: to pitanje ti nikad neće prestati postavljati. 

3. „I, imaš li kakvog dečka?“ 

Ah, da, muškarci. Još jedna sjajna tema o kojoj rado razgovaramo na obiteljskim proslavama. Ako te još neki daleki rođak pita zašto si još uvijek solo, onda je gotovo s pristojnom konverzacijom. Kao da mi same znamo zašto nam ne ide baš dobro s muškarcima. Ili ide ili ne ide – vrlo jednostavno. Vlastiti ljubavni život se često promatra kao mjerilo za sreću. A ponekad smo jako sretne i bez muškarca pored nas – tek da se zna… 

4. „Dakle, tvoja je sestrična jako disciplinirana i ambiciozna!“ 

Općenito volimo kad nas netko uspoređuje se nekim drugim – NE! uvijek ima netko tko će biti bolji, brži ili discipliniraniji – i zbog toga ne smijemo biti u stresu. Stalno rivalstvo može u nekim obiteljima biti totalna koma. Zar ima veze ako je tvoja sestrična diplomirala, a ti još razmišljaš što zapravo želiš od života? Svako ima svoj tempo…

5. „Nažalost, danas nema deserta!“ 

Mooooliiiimmmmm???!!! Dakle, to je najstrašnija rečenica IKADA! Još možemo nekako podnijeti da nas propitkuju o ljubavnom životu i poslovnim planovima, ali ako nakon toga nema odgovarajuće porcije šećera, onda se može dogoditi da puknemo od jada! Ako smo se podvrgle strašnom intervjuu, valjda smo zavrijedile nagradu! 

Photo: None

Komentari 0