Life&style
Uređenje balkona

Ovih 5 novih ukrasnih predmeta iz IKEA-e stilski će nadograditi balkon u proljeće

  • S dolaskom proljeća veselimo se toplim danima i vremenu na otvorenom 
  • Ako nemaš vrt, onda je vrijeme da urediš svoj balkon kao mirnu oazu za čitanje, ispijanje kave ili pak ljenčarenje na svježem zraku 
  • Vrijeme je da balkonu damo stilsku nadogradnju, a ovo su naši trenutačni ukrasni favoriti iz Ikee.

Stigao je travanj i proljeće! Savršeno vrijeme da konačno urediš svoj balkon i pretvoriš ga u ugodno utočište. Naravno da smo, čim se spominje riječ „uređenje“, bacili pogled na IKEA-u te smo izdvojili nekoliko lijepih i fora ukrasnih predmeta. 

Biljke čine samo dio posla, s novim teglama možeš im dati prostora za poboljšanje. CHIAFRÖN tegle za biljke imaju reljefnu površinu šarmantnog uzorka koja ističe najbolje iz biljki. Cijena: 3,99 eura. 

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, CHIAFRÖN tegle za biljke  | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, CHIAFRÖN tegle za biljke

KANTSTOLPE tepih s ravno tkanim zelenim prugama svestrana je opcija koja odlično stoji u tvojoj oazi na otvorenom kao i pod kuhinjskim stolom. Izdržljivi materijal podnosi razne elemente i lako se čisti. Cijena: 49,99 eura. 

   | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, KANTSTOLPE tepih  | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA/KANTSTOLPE tepih

Rasvjetni lanci savršeni su kad želiš postići lijepi ugođaj. Lako se usklađuju s ostalim lampama iz SOLVINDEN serije kako bi isijavale ugođaj i osvjetljenje na balkonu, terasi ili u vrtu. Cijena: 16,99 eura. 

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, SOLVINDEN rasvjetni lanac  | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA, SOLVINDEN rasvjetni lanac

Fenjeri su lijep ukras u domu – a kad se vani smrači, njihov sjaj stvara ugodnu atmosferu. Uz fenjer BORRBY dom postaje topliji, gosti se osjećaju dobrodošlo i svaki trenutak dobiva romantičan ton. Cijena: 8,99 eura. 

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA/ BORRBY fenjer  | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA/ BORRBY fenjer

Ovaj mali bijeli staklenik ÅKERBÄR izvrstan je za male biljke i začinsko bilje, u zatvorenom i na otvorenom. Nemaš ruku za biljke? Onda ga umjesto toga ispuni kolekcijom suvenira ili izdržljivih kaktusa. Cijena: 19,99 eura. 

 | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA/ÅKERBÄR staklenik  | Autor: IKEA IKEA Foto: IKEA/ÅKERBÄR staklenik

Biljke za balkon Možda vas zanima Vrijeme je da počnemo razmišljati o uređenju balkona: ove biljke će uspjeti i najvećim antitalentima Rubrika Life&style Life&style

Savjeti za uređenje balkona

1. Potraži biljke

Zelene biljke, bilje ili cvijeće pretvaraju i najjednostavniji balkon u oazu blagostanja. Ako imaš mali balkon, prikladni su stalci za cvijeće, na primjer od drveta, koji mogu primiti nekoliko posuda s cvijećem vodoravno. Također iskoristi ograde i zidove za postavljanje visećih košara i daj svom balkonu svjež izgled.

2. Važno da je udobno

Udobno mjesto za sunčanje, opuštanje, čitanje i zajedničko sjedenje ne bi smjelo nedostajati niti jednom balkonu. Odaberi udobne stolice ili ležaljke s udobnim presvlakama ili razmisli o tome kako možeš stvoriti ugodnu atmosferu s vanjskim jastucima na podu. Tekstil kao što su deke ili lijepi tepih na otvorenom također pružaju udobnost ugodni su oku. 

3. Obrati pažnju na rasvjetu

Koherentna rasvjeta stvara ugodnu atmosferu, osobito u večernjim satima. LED solarna svjetla donose meku svjetlost na tvoj balkon i stvaraju ugodnu atmosferu. 

4. Odaberi skladan koncept boja

I tvoj balkon treba imati koncept boja i odražavati tvoje osobne preferencije. Pastelni tonovi stvaraju svježi ambijent, dok hrabri akcenti boja prenose energiju i živost, a zemljani tonovi zrače smirenošću. Pripazi da tonovi budu međusobno usklađeni i upotrijebi nekoliko odabranih uzoraka.

  Možda vas zanima Umjetno stablo masline iz Jyska divan je detalj za dom ili balkon i nije čudo da je postalo viralno Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @mitthemditthem

Komentari 0