Life&style

Ovih 5 namirnica ne bi smjela kombinirati s alkoholom (a baš si dobro pašu!)

  • Slane grickalice su "must" dok nešto alkoholno pijuckamo. Ili...

  • Mislim, čime zaliti pizzu nego pivom? Ili...

  • Oh, ne, čini se da se naš svijet ruši

Svejedno slaviš li nešto u nekom kafiću ili si se našla s frendicama na čaši vina, postoje neke namirnice i napitci koji nisu dobri u kombinaciji s alkoholom. Naime, neke kombinacije sprječavaju probavu hranjivih tvari ili uzrokuju žgaravicu ili pak nadutost. Kako bi bezbrižno mogla uživati u večeri, na sljedećoj zabavi trebaš se držati podalje od ovih namirnica…

1. Slane grickalice 

Slano jelo čini nas žednijima te nas tjera da pijemo više alkohola kako bismo utažile žeđ. Radije između pića i pića popij čašu ili dvije vode – a ne da navališ na slani čips, sir ili orašaste plodove.

via GIPHY

2. Kruh (u kombinaciji s pivom)

I kruh i pivo sadrže puno kvasca te u kombinaciji mogu izazvati nadutost. Kad sljedeći puta piješ pivo radije umjesto kruha jedi orašaste plodove, povrće ili nemasno meso. 

3. Kava i energetski napitci 

Nemoj piti kavu ili energetske napitke kako bi se otrijeznila i razbudila. Napitci koji sadrže kofein daju nam lažan osjećaj da smo trijezne – a nismo! Čak postoje istraživanja koja su pokazala da ljudi koji miješaju kavi u alkohol donose loše odluke – one koje poslije zažale. 

via GIPHY

4. Dijetni sokovi 

Misliš kako ćeš uštedjeti nekoliko kalorija ako ćeš Colu (za rum ili bambus) zamijeniti Colom Light. Međutim, postoje istraživanja koja su pokazala da se brže napijemo ako pijemo dijetne sokove. Naime, šećer koji se nalazi u normalnim sokovima usporava apsorpciju alkohola u krv. 

5. Citrusni plodovi i sokovi 

Ako ne želiš dobiti žgaravicu, onda nemoj kombinirati citrusne sokove s alkoholnima napitcima, ali i izbjegavaj stavljanje kriški limuna ili naranča u piće. Citrusni plodovi sadrže jako puno kiseline te se ne slažu dobro s alkoholom. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0