Life&style

Ove životne mudrosti odgovaraju tvom horoskopskom znaku

  • Jako je važno imati životni moto ili mantru 
  • Naime, to ti može biti pokazatelj i oslonac koji te može motivirati kad ti nešto ne ide baš kako treba u životu
  • Pogledaj koja životna mudrost odgovara horoskopskom znaku u kojem si rođena 

Ako još nisi našla odgovarajuću mantru koja će te ujutro motivirati da započneš dan, ne trebaš se brinuti. Životna mudrost koja odgovara tvom horoskopskom znaku može ti biti jako dobra inspiracija… 

1. Jarac – „Sve dolazi u svoje vrijeme“ 

Upravo prema tom motu jarac pomno bira svaki svoj korak. Nikada ne donosi nepromišljene odluke. U svom životu bude često nagrađen zbog svoje nevjerojatne strpljivosti te zato jarci jako rijetko mijenjaju svoj karakter. 

2. Vodenjak – „Iz pogrešaka se uči“ 

Ova mudra izreka savršeno odgovara vodenjacima. Naime, nerijetko im se događa da zbog brzopletosti naprave neke pogreške te još i druge uvuku u to. Međutim, zbog pogreške se vodenjak neće obeshrabriti, nego će sljedeći puta jednostavno isprobati drugačiju taktiku. 

3. Ribe – „Pametniji popušta“ 

Ovaj horoskopski znak jednostavno zna kad je bolje zadržati svoje mišljenje za sebe. Ribe vole kompromise te rado plivaju u masi. Kako ne bi ispale negativne, često se prilagode drugima te poslušaju čak i njihove želje. 

4. Ovan – „Put nastane tek kad koračaš njime“

Ova životna mantra odgovara savršeno ovnu. Naime on definitivno spada među „aktivne“ horoskopske znakove. Predaja za njega nije opcija. Ako si je zadao neki cilj, drži ga se, ne zaustavlja se i ima golemu energiju za svladavanje eventualnih prepreka. Bit će zadovoljan tek kad je postigao svoj cilj. 

5. Bik – „Tko rano rani, dvije sreće grabi“ 

Bikovi imaju jasne ciljeve pred očima. I ti ih svakodnevno podiže iz kreveta s pripadajućom dozom motivacije. Na putu ka ciljnoj liniji ne dopuštaju si da ih zaustave bilo kakve prepreke – spretno ih izbjegavaju. 

6. Blizanci – „Tko ne riskira, ne profitira“ 

Kao vrlo društvena bića blizanci su uvijek spremni stvarati nove kontakte. Svojim otvorenim i slatkorječivim nastupom nikada nije dosadno s njima. Dakle, zabava je zagarantirana. Prema motu: „Tko ne riskira, ne profitira“, nemaju strah od drugih ljudi, nego smatraju druženje s njima zanimljivim i napetim. 

7. Rak – „Čini drugima što želiš sebi“ 

Rak ima jako izražen osjećaj za pravdu. Svom snagom se zalaže za druge. Međutim, pri tome često zaboravlja na najvažnije ljude: sebe samog. Rakovima je i ljudskost jako važna. Zato uvijek ima otvorene uši za drugoga ili rame za plakanje. Od ljudi oko sebe očekuje isto to. 

8. Lav – „Manje je više“ 

Hm, ovu životnu mudrost bi si lav morao malo više uzeti k srcu. Naime, zbog svojih pokušaja da stalno bude u centru pažnje često to zaboravi. Ambicioznost uvijek tjera lava prema naprijed, ispred svih. Ali malo manje toga mu povremeno ne bi škodilo. 

9. Djevica – „Ono što možeš učiniti danas, nemoj ostavljati za sutra“ 

Obaveze su djevicama jako važne. Vole ih. Vole kupovinu i pisanje liste zadataka. Jako su odgovorne i brinu se da se stvari ne odgađaju, nego da se obave što je prije moguće. 

10. Vaga – „Snaga je u mirnoći“ 

Vage opušteno prolaze kroz život. Pri tome stalno pokušavaju pronaći pravi balans između privatnog i poslovnog života. Svoje zadaće uglavnom rješavaju vrlo brižno i teško će podlegnuti stresu zbog toga. 

11. Škorpion – „Budi blizak s prijateljima, a s neprijateljima još bliži“ 

Ova životna mudrost najbolje odgovara osobama rođenima u znaku škorpiona. Naime, teško ga je pročitati, a ima oči posvuda. Kao „tihi promatrač“ često se približi ljudima koje zapravo ne voli, a samo kako bi im pronašao slabu točku. Zato treba biti oprezan u društvu škorpiona. 

12. Strijelci – „Carpe Diem“ 

„Iskoristi dan“ – to je definitivno životni moto strijelaca. Stalno su u potrazi za novim izazovima te idu iz jedne pustolovine u drugu. Strijelac je slobodan duh koji najradije putuje sam, ali nema problema s tim da usput upozna nove ljude. 

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0