Life&style

Ove tri stvari iz torbice doslovno ti mogu spasiti život

Tvoja je torbica puno više od neizostavnog modnog detalja. Zaviri u nju i saznaj zbog čega je i doslovno ženino najjače oružje.

Da je ženi torbica najbolja prijateljica, znamo odavno i sretni smo što se ponekad čini da je riječ o rupi bez dna jer ti upravo njezin sadržaj može, ako se ikad nađeš u takvoj situaciji, spasiti život. O kojim se predmetima točno radi?

Kondom
Iako nije pouzdana zaštita od HPV-a, kondomi smanjuju rizik od zaraze, ali i dalje se mogu zaraziti područja koja nisu prekrivena prezervativom (sluznicom o sluznicu). Istraživanja su pak utvrdila da lateks kondom može zaštititi od prijenosa najvećeg broja virusnih i bakterijskih infekcija, te bitno smanjuje rizik od HPV-a.  HPV je toliko čest da se gotovo svi spolno aktivni muškarci i žene zaraze njime u jednom trenutku svog života, a isti može uzrokovati oboljenje od čak 6 oblika raka kako kod muškaraca, tako i kod žena. Ako želiš biti sto posto sigurna, onda bi se trebala suzdržavati od spolnih odnosa s nepoznatim osobama i (ili) biti vjerna jednom nezaraženom partneru (i on tebi! ). Treba spomenuti i kako djelotvornu zaštitu protiv HPV-a osigurava cjepivo protiv HPV-a, dok redovita upotreba kondoma umanjuje mogućnost zaraze spolno prenosivim infekcijama.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Sprej za kosu
Osim za prevenciju modnih kriminala prouzrokovanih lošom frizurom, lak za kosu služi kao odlična alternativa suzavcu te može služiti za samoobranu ako potencijalnog napadača poprskate ravno u oči. Iako neće imati jednaki efekt, dati će vam dovoljno vremena da se udaljite i potražite pomoć.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Zdravstvena iskaznica uz kontakt za slučaj nužde, popis alergija i krvne grupe
Sama zdravstvena iskaznica neizostavan je dio tvojeg novčanika, no pronađeš li se ikad u situaciji u kojoj trebaš hitnu medicinsku pomoć, nekoliko dodatnih informacija koje će pomoći liječnicima mogle bi biti presudne. Zato uz svoju osobnu iskaznicu uvijek nosi i popis alergija, svoju krvnu grupu kao i kontakt broj tebi bliske osobe koju mogu nazvati.

 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0