Life&style

OVE stvari (i ljude) ove godine izbacujemo iz života

Nekim stvarima doista ne možemo naći svrhu u životu, ali ih i dalje čuvamo. Razlozi su brojni: zaboravljanje, neurednost, uspomene... Da bi život postao lakši, treba ih se riješiti. Kao i nekih osoba

Nakon što smo prigrlili hygge, poslušat ćemo i što ima za reći skandinavski trend lagom ("upravo prava količina"), koji nalaže da se rješavamo nepotrebnih stvari u životu. Nakon udobnog hygge raskošnog načina života, na red je došao život prema recesijskom lagomu. Označava niti puno niti malo, nego baš "dostatno". Taj skandi trend u življenu prihvaćamo u 2018. i rješavamo se svih nepotrebnih stvari u životu. A to su: 

Nepotrebna kozmetika

Možda je tvoja ladica zakrčena hotelskim sapunima, šamponima i mirisnim svijećama, a razlog zbog kojih ih se ne želiš riješiti su - uspomene. Kažeš da te podsjećaju na putovanja na kojima si bila. Zbilja? Sigurni smo da postoje bolji načini skupljanja uspomena od sapunčića. Razglednice, suveniri i fotografije su samo neke od njih. Još smo sigurniji da tamo postoji i gomila kozmetike kojoj je istekao rok trajanja. BACI je! A što s onom noćnom kremom koju si kupila prije mjesec dana i baš nikako ti ne odgovara? Objavi sliku iste na društvenim mrežama ili konverzacijskim grupama s prijateljima, i pitaj ako netko želi. Znaš kako se kaže: nekome smeće, nekome cvijeće!

 

A post shared by E L L A R I E (@ellarie) on

Stari ručnici i posteljina

Vjerojatno imaš jednu ladicu punu starih polurazderanih ručnika te posteljine koju više ne planiraš stavljati na krevet jer si ju prerasla? P.S. i mi imamo posteljinu s likom Male sirene. No, znaš kome bi dobro došla tvoja stara posteljina? Skloništima za napuštene životinje uvijek trebaju takve stvari.

 

A post shared by Marco (@xratedbullies) on

Višak vješalica

Suvišne vješalice zauzimaju jako puno mjesta. Riješi ih se, lakše ćeš vaditi robu iz ormara i imati bolji pregled što je uopće u njemu. A znamo kako to olakšava odluku što da odjenemo. Možda ima tu i metalnih vješalica iz kemijske čistionice? Vrati ih tamo gdje im je i mjesto, u kemijsku čistionicu. Hm, da, možda dobiješ i inspraciju da se riješiš kojeg komada odjeće. Samo naprijed! Ono što nisi odjenula pet godina, vjerojatno ni nećeš. Pametnije je zadržati onu ispranu majicu koju nosiš non-stop nego skoro nove hlače koje ti se zapravo ne sviđaju.

Začini, dodaci prehrani, hrana... 

Koliko je u tvojoj kuhinji začina koje tako rijetko koristiš da im je rok trajanja prošao prije pet godina? Kako bi spriječila skupljanje raznoraznih kurkuma, češnjaka u prahu ili sušenog ružmarina, trebala bi kupovati samo one začine koje doista trebašI A koliko čuvaš vitaminskih dodataka iz onog razdoblja kad si odlučila živjeti zdravo? I općenito hrane koja se nagomilala, a ne trošiš je. Van s tim, samo će se naleći oni gnjusni leptirići u tome. 

 

A post shared by Kavanozlayalım (@kavanozlayalim) on

Kuharice i knjige

Vjerujemo da u svakom kućanstvu ima i do 10-ak kuharica, a na kraju se koristi jedna te ista. Ako nikad nisi spravila ni jedan organski sladoled niti pozvala prijatelje na korejsku večeru, bolje je da te dvije kuharice pokloniš prijateljici koja je luda za kuhanjem. A sve ostale suvišne knjige (koje i pročitala i razočarale su te, one čija te tematika ne zanima) obližnjoj knjižnici.

Možda vas zanima Intimne tajne koje tvoj dom otkriva o tebi Rubrika Life&style Life&style

Čaše i posuđe

Svako domaćinstvo ima više setova čaša pa vjerojatno i tvoje. Neke možda nikad nisi ni koristila. I još hrpu onih okrhnutih, rasparenih kad je od 6 čaša ostala samo jedna. Slično je i s tanjurima. Izračunaj koliko je suđa potrebno za svakodnevni život, ostalo odnesi u reciklažu. 

 

A post shared by Vanessa Mitrani (@vanessamitrani) on

Odjeća i oprema za rekreaciju

Višak skijaških rukavica, stari parovi par skija, neispravni bicikl, sve to imamo u svojem asortimanu i nikako da se toga riješimo, a godinama se ne bavimo sporto,. Srećom, u većini gradova postoje second hand trgovine rabljene sportske opreme, pa možeš tamo odnijeti. A tu je i Njuškalo...

Možda vas zanima Stvari za dom koje će te žestoko iznervirati Rubrika Life&style Life&style

Svečana oprema

Odijela za vjenčanja, haljine s maturalne, veliki šeširi i svečane cipele koje su izašle iz mode. Sve to zauzima previše mjesta u ormaru, ali vjerujemo, nećeš ih više nositi, ni ti niti tvoja obitelj. Ako je takvih stvari dosta u tvom domu, bilo bi dobro da ih odneseš u neki second hand. ili daruješ onoj luckastoj prijateljici koja nosi vintage bakine stvari.  

 

A post shared by Kentucky Bride (@kybridemag) on

Ljudi koji te guše

Rekli bismo zadnje, ali ništa manje važno. Dapače. U kategoriju ulaze rođaci koji te stalno kritiziraju, muškarac s kojim si u lošoj vezi, prijateljice koje su tu samo kad one trebaju tebe, vampirski kolege koji te iscrpljuju svojim problemima... Ako ih ne možeš baš sasvim izbaciti iz života, svedi ih na minimum. Druži se s ljudima koji te vesele, ispunjavaju, poštuju. Kad "odrežeš" ove negativce bit će ih dovoljno u tvom životu. Taman toliko koliko je potrebno, kako i nalaže lagom.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0