Life&style

Što bi danas radila i kako bi izgledao tvoj dan da nemaš mobitel?

  • Možeš li se prisjetiti svojih najdražih dječjih uspomena? Jesi li više voljela igrati školicu ili biti na igralištu s hrpom prijatelja?
  • Svaki ''kratki odmor'' bio je rezerviran za igru, a školski su praznici za nas značili vrijeme za organizaciju rata vodenim balonima ili sličnih ludorija
  • Pročitaj u nastavku kojih se ''dječjih stvari'' rado prisjećamo

Koja je tvoja najdraža uspomena iz djetinjstva? Sjećamo se vremena kad nismo imale mobitel ni laptop. Igrale smo se skrivača, lovice i učile voziti bicikl. Kući se išlo kada bi se upalila ulična rasvjeta ili kada su nas mame dozivale s prozora. Umjesto na društvenim mrežama, družile smo se na igralištu ili u parku. Sigurno se možeš prisjetiti školskih praznika i igranja od jutra do mraka, čitanja stripova i neizostavne grupne krađe trešanja s dobro isplaniranom stražom. Ponekad je lijepo prisjetiti se bezbrižne igre, u kojoj si sigurno utjelovila lopova, policajca, gusara ili učiteljicu. Sve su to plodovi naše mašte i, složit ćemo se, bilo je nezaboravnih trenutaka. 'Ajmo se prisjetiti zlatnih uspomena zbog kojih ćeš se poželjeti vratiti u djetinjstvo!

Što je škola bez školice?

Sigurno znaš o čemu je riječ. Bez obzira na to jesi li odrasla u gradu ili u manjoj sredini, tvoje djetinjstvo sigurno nije zaobišla ova nezaboravna igra. Kada bi se sve ostale igre izvrtjele, od skrivača, lovice i one poznate ''policajca i lopova'', na red bi stigla poznata školica. Bili su nam potrebni samo kreda, lijepo vrijeme i dobra volja i baš je zbog toga bila najpopularnija igra u školi. Koliko smo samo tenisica i cipela izlizale na asfaltu, to samo naše majke znaju. 

Kada bi igra školice dojadila, lastik ili tzv. gumi-gumi bio je u rezervi. Bili smo snalažljivi pa bi se kada se ne bi mogla naći treća osoba za igru - lastik vezao za drvo ili stup u blizini. Ta bi igra trajala satima, a netko iz društva mogao je čak napraviti i neki od trikova koji smo svi pokušavali savladati.  | Autor: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Vodeni baloni - najdraža ljetna zabava

Sjećaš li se vodenih balona koji bi tijekom vrućih ljetnih dana rashladili i zabavili baš cijelo tvoje društvo? Paket vodenih balona pošteno bi se rasporedio na sve sudionike igre i tako bi svaki član mogao sam procijeniti koliko vode želi uliti u njih i smisliti najbolju strategiju gađanja protivnika. Priznaj, i danas bi si voljela priuštiti takvu zabavu s frendicama i barem na trenutak vratiti se u djetinjstvo. 

A tek baloni punjeni helijem? Smijehu ne bi bilo kraja kada bi netko iz društva pokušavao izgovarati rečenice visokim glasom.... Bilo je to zaista dobro i zabavno doba. 

via GIPHY

Najslađe je ''na žlicu''

Kada bi se zaželjela slatkiša, sigurno bi prvo provjerila ''stanje'' u kuhinjskim ormarićima gdje bi očekivala teglu Lino Lade. Njom bi se najslađe poskrivećki zasladila na žlicu, dok nitko nije gledao. Priznajemo, teško je oduprijeti se toj jakoj želji, a još je teže danas, kada se punim žlicama častimo Lino Ladom Gold, koja je puna sjeckanih i prženih lješnjaka zbog kojih nas uvijek iznova oduševi!

Bezbolno tetoviranje i beskonačne žvakaće

Svima nam je osmijeh bio od uha do uha kada bismo dobile žvake na metre. Gotovo nije bilo sata u danu kad nismo imale žvakaću u ustima i često bismo pratile koliko nam je još ''metara'' preostalo. Uz te, jedne od najdražih žvaka bile su nam i one koje su dolazile s naljepnicama. Najčešće su se u njima nalazili razni šareni likovi koje bismo začas preslikale na ruku. Ponosno smo pokazivale najnovije tetovaže svojim prijateljicama u školi, ali smo ih morale skrivati od profesora i roditelja jer smo ponekad znale i pretjerati s "ukrašavanjem"

via GIPHY

U krevet što kasnije

Svi smo imali istu misiju: ostati budni do kasnih sati. Posebno bismo se veselili kada bismo uspjeli prevariti roditelje da misle kako mirno spavamo, dok je istina bila malo drugačija. Mirno smo ležali u svojim krevetima zaklopljenih očiju dok ne bi zatvorili sobna vrata, a onda bismo mogli nesmetano nastaviti gledati televiziju, dok bi oni koji su dijelili sobu s bratom ili sestrom nastavili razgovarati do kasnih sati. 

via GIPHY

To su bila vremena kreativnih igara - stvaranja šatora od jastuka i plahti, modne revije od mamine garderobe, trčanja po kauču jer je tlo bilo lava i vrijeme kad smo svi igrali poznatu zmijicu na mobitelu. Onda, koji su tvoji nezaboravni trenuci iz djetinjstva?

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0