Life&style

Ove prekrasne planinske kućice za odmor u našoj okolici imaju pogled od milijun dolara

  • Iako predivnih kuća za odmor ne nedostaje ni u našim krajevima, ovoga smo se puta usredotočili na one u našoj okolici
  • U Sloveniji i Italiji pronašli smo one kojima s razlogom možemo pozavidjeti na pogledu koji se iz njih pruža
  • Iako su čarobni i u ljetnim mjesecima, ovi spektakularni pogledi na Alpe i Dolomite posebno šarmantno izgledaju pod snježnim pokrivačem

Kada biramo smještaj za odmor, bilo da je u pitanju tek vikend ili pak nešto duže putovanje, vodimo se mnogim faktorima. Cijena, čistoća samog objekta, prethodne recenzije i općeniti dojam kojemu uvijek pridonosi spektakularan pogled neke su od bitnijih nam stvari, a nerijetko se događa da smo zbog ove posljednje spremni zanemariti sve ostalo što možda i nije baš po našem ukusu. 

Da je pogled koji oduzima dah i uz koji se budimo i opuštamo tijekom dana uistinu teško nadmašiti potvrdit će svi koji su se barem jednom našli u smještaju koji dolazi u paketu s njim, a mi smo istražili kakvi se sve smještaji sa sezacionalnim pogledom nude u susjednim nam zemljama. Nije nas iznenadilo da je svaki od njih okružen predivnim planinskim lancima poput Alpi i Dolomita koji  posebno čarobno izgledaju pod snježnim pokrivačem, a evo i koji su nas apsolutno oduševili. 

Možda vas zanima Iz ove se planinske kućice u Gorskom kotaru pruža jedan od najčarobnijih pogleda Rubrika Life&style Life&style

Med smrekami, Slovenija

Iz minijaturne drvene kućice za odmor smještene na gotovo 900m nadmorske visine pruža se otvoreni pogled na najviši vrh Slovenije. Iako je skromnih dimenzija, ova kućica sadrži baš sve što je potrebno za odmor, od padina Krvavca je udaljena svega desetak minuta, a osim prekrasnog pogleda za opuštanje nudi i saunu, jacuzzi, električni kamin s velikim TV-om.

 | Autor:  | Autor: Med smrekami Med smrekami

Dovje Eco Lodge, Slovenija

Ova tradicionalna kamena kuća na tri kata smještena u prekrasnoj divljini i šumi do koje se dolazi vlastitim privatnim prilazom može se pohvaliti jednim od najljepših pogleda u cijeloj Sloveniji. Istovremeno u njoj može odsjesti osam osoba, a uz prekrasan pogled i lijepo uređenu okućnicu, zaljubljenici u prirodu zasigurno će uživati u istraživanju obližnjih potoka i slapova. Unatoč izrazito mirnoj lokaciji, kuća je udaljena samo desetak minuta vožnje od glavnih sela Dovje i Mojstrana te dvdesetak minuta od Kranjske Gore. 

 | Autor: Dovje eco lodge Dovje eco lodge

 | Autor: Dovje eco lodge Dovje eco lodge

 

Možda vas zanima Kućica na drvetu pokraj Plitvica, s pogledom na šumu prekrivenu snijegom vrlo je romantična Rubrika Life&style Life&style

Pra di Brëc, Italija

Ova nevjerojatna nekretnina koja se nalazi na granici nacionalnog parka Gran Paradiso bila je ostvarenje sna vlasnicima koji su dom svoje bake i djeda pretvorili u predivnu kuću za odmor koja gostima koji u njoj odsjedaju pruža neponovljivo iskustvo. Predivno uređena spajanjem tradicionalnih i modernih dizajnerskih rješenja, ova kuća jednako očarava svojom estetikom i udobnošću kao i jednim od najljepših pogleda koje je moguće doživjeti.

 | Autor: Instagram @pradibrec Instagram @pradibrec

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝕄𝕋 (@iam.marco.t)

Mi Chalet, Italija

Ova je elegantna i luksuzna kuća za odmor jedan od najljepših primjera kako neku nekretninu uklopiti u netaknutu prirodu koja ju okružuje. Smještena je usred spektakularnog planinskog lanca Dolomita u dolini Alta Badia, a pogled na ovaj spomenik svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a jednako očarava i u ljetnim i u zimskim mjesecima. Uz kuću je smješten bazen, ima teretanu, jacuzzi, roštilj, sjenicu i igralište za djecu, a spektakularni pogledi pružaju se iz apsolutno svake prostorije. I da, jesmo li spomenuli da oko nje veselo skakuću alpake?

 | Autor: Instagram @mi.chalet Instagram @mi.chalet  | Autor: Instagram @mi.chalet Instagram @mi.chalet

White Deer Mountain Lodge, Italija

Osim što se ova seoska kuća iz 16. stoljeća nalazi se u regiji Južni Tirol, a što znači da je jedan od najčarobnijih pogleda zagarantiran, u vlasništvu je para iz modne industrije koji ju je uredio iznimno ukusno i elegantno. Odabrani antikviteti i umjetnine doprinose njezinom šarmu, sačuvano originalno drvo u interijeru i veliki kamin pružaju osjećaj doma i topline, a već spomenuti pogled na Dolomite pruža se kako iz same kuće, tako i iz uređenog vrta i bazena smještenog do nje. 

 | Autor: White Deer Mountain Lodge White Deer Mountain Lodge  | Autor: White Deer Mountain Lodge White Deer Mountain Lodge

Photo: Dovje eco lodge

Komentari 0