Life&style

Ove pjesme s Dore u kratko vrijeme postali su radijski hitovi, na popisu nema Nine Kraljić

  • Na ovogodišnjoj Dori izvedeno je 14 pjesama, među njima nekoliko doista zanimljivih 
  • Neke od tih pjesama uspjele su u kratkom vremenu postati radijski hitovi 
  • Dva tjedna nakon Dore objavljena je lista od šest najslušanijih pjesama, među njima nije Nina Kraljić 

Nakon što je simpatična Albina sa svojom modernom i dopadljivom pjesmom Tick-Tock izborila plasman na Euroviziju, upravo je ta pjesma, u engleskoj verziji, zasjela na prvo mjesto najemitiranijih pjesama sa Dore te je potvrdila zasluženu pobjedu. 

I na drugom mjestu je Albina s istom pjesmom, samo u hrvatskoj verziji. Na popisu je potom jedno od najugodnijih iznenađenja Dore, klapa Cambi s pjesmom Zaljubljen. Oni su zaradili odlične kritike za svoj nastup, pjesma se svidjela mnogima. Iako vjerojatno ne bi polučila neki značajniji rezultat na Euroviziji, pjesma će sigurno odlično proći među domaćom publikom.

Četvrta najslušanija pjesma s Dore je „Zapjevaj, sloboda je!“ u izvedbi Tonyja Cetinskog i Kikija Rahimovskog. To i ne čudi previše, jer Cetinski je odavno miljenik domaće publike, a unatoč aktivističkoj poruci koju nosi, pjesma "Zapjevaj, sloboda je" nije nimalo loš glazbeni uradak. 

Mlade glazbene nade, pjevač Eric na petom mjestu s pjesmom „Reci mi“ te Filip Rudan i pjesma „Blind“ na šestom mjestu najslušanijih pjesama s Dore na radio postajama, prava su osvježenja na domaćoj glazbenoj sceni, što dokazuju i brojni pozitivni komentari. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurosong HRT (@eurosong_hrt)

Na ovom popisu nema Nine Kraljić, koja je s pjesmom "River" osvojila drugo mjesto na Dori. Očekivano, njezina etno blada ipak nije kapacitet za radijski hit, obzirom da se radi o nekomercijalnom žanru koji bi trebao impresionirati kombinacijom audio-vizualnog dojma. Ipak, moguće je da je Nina Kraljić svojom ishitrenom i impulzivnom reakcijom nakon Dore utjecala i na ovaj segment.

Podsjetimo, Nina Kraljić nakon Dore nije željela čestitati pobjednici, a istovremeno je optužila organizatore za napravilnosti u glasovanju jer je smatrala da njezini fanovi nisu mogli glasati za nju te zato nije pobijedila. Njezini ljutiti ispadi nastavili su se danima nakon Dore, a na koncu je Nina Kraljić, obasuta negativnim reakcijama javnosti, ugasila sve svoje profile na društvenim mrežama.

Photo: Instagam

Komentari 0