Life&style

Ove greške u supermarketu mogu te skupo stajati

Želiš uštedjeti pri kupovini? Onda se zaštiti od zamki koje vrebaju u supermarketima

Veliki supermarketi vrlo su praktični, jer gotovo sve što nam je potrebno možemo pronaći na jednom mjestu. Međutim, često se „zaigramo“, pa iziđemo punih kolica – a došle smo, otprilike, po kruh i mlijeko! Zvuči poznato? Kako bi ubuduće uštedjela koju prijeko potrebnu kunu, izbjegavaj sljedeće „trgovačke“ zamke. 

Koristiš kolica umjesto košare 

Priznajemo: lakše je gurati kolica po supermarketu, nego nositi košaru. Loše je to što u kolica stane puno više stvari, pa u pravilu kupujemo ono što zapravo ne trebamo. 

Kupuješ „svježu“ ribu  

Da, riba na odjelu svježe ribe izgleda uvijek bolje i privlačnije od ribe u zamrzivaču. Ali, pošto je ta riba vrlo vjerojatno dugo putovala do trgovine, morala je biti zamrznuta. Što znači da u pravilu kupujemo ribu koja je bila već zamrznuta, odnosno, sada je odmrznuta. Onda možeš odmah kupiti zamrznutu – u pravilu je jeftinija. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ne kupuješ netom prije zatvaranja trgovine 

Ne ideš rado navečer u trgovinu? U nekima bi mogla uštedjeti! Naime, neke trgovine snize cijenu određenih proizvoda (koje sljedeći dan teško više mogu prodati). 

Prečesto ideš kupovati 

Što češće ideš kupovati, češće ćeš biti u napasti da hrpa nepotrebnih stvari završi u tvojoj košari. Radije idi jednom tjedno u supermarket – ali, obavezno s popisom namirnica i planom i od toga ne odstupaj. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ne provjeravaš račun 

Nažalost, često se dogodi da je nešto pogrešno obračunato na blagajni. Jedan proizvod je dvaput skeniran, slučajno se obračuna druga (skuplja) stvar… Uvijek provjeri je li račun točan! Također pripazi jesu li ti uzvratili dovoljno novca. 

Nikad ne kupuješ „no-name“ proizvode

Moraš li baš uvijek kupovati poznate brandove? Kupuj više „no-name“ proizvoda. Kvaliteta je često jednaka – ako ne i bolja – i jeftiniji su. 

Photo: Thinkstock

Komentari 0