Life&style

Ove dijelove tijela većina ljudi ne pere pravilno. A ti?

Otkad smo kade zamijenili tuš kabinama, uživamo u mogućnosti osjećaja čistoće i težine bez previše muke i dugotrajnog ribanja. No, koliko se dobro zapravo peremo?

Iako živimo u vremenima gdje su tuširanja dulja od 10 minuta pravi luksuz, a kupanje u kadi odavno zaboravljena privilegija, skakanje u i iz tuš kabine najčešće znači da si izostavila neke dijelove.

U nastavku slijede dijelovi tijela koji često ostaju zanemareni.

Pupak:
Iako je lako zaboraviti da ga uopće imamo, pupak glasi i kao jedno od najprljavijih mjesta na ljudskom tijelu s čak 1400 različitih bakterijskih skupina. Zato je baš ovaj mali, ali važan dio tijela jako bitno ne propustiti kod sljedećeg pranja.

Nokti
Ne sumnjamo da redovito pereš ruke, ali koliko često, u tom procesu, pažnju posvećuješ svojim noktima?

Tabani
Sam dolazak u dodir s vodom nije dovoljan da bi tvoja stopala bila čista. Kako bi bila lijepa i njegovana, stopala bi barem dvaput tjedno trebala namakati u zdjeli s Epsom solima, a pete redovito ribati pilingom.  | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Iza ušiju
Daleko od očiju, daleko od uma - to smo mjesto zadnji put čistili onda kad su nam to stoput ponavljali roditelji. Ipak, kako bi spriječila sakupljanje prljavština i bakterija, podari im pažnju bar tijekom redovnog pranja kose.

Leđa
Bar onaj dio koji nam je teško dostižan. Za pranje leđa koristi posebnu četku ili partnera tu i tamo zamoli za pomoć. Sigurni smo da mu neće biti teško.  | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0