Life&style

Ovako će jesenski ekvinocij utjecati na tvoj horoskopski znak

Ekvinocij ili ravnodnevnica događa se samo dvaput godišnje, donosi nam jesen ili proljeće. Noć i dan tada traju podjednako dugo, a poslije nastupa sve duža noć i sve kraći dan. Astronomska dimenzija ovog fenomena već nam je poznata, a astrolozi nam imaju neke novosti. Evo kako će jesenski ekvinocij utjecati na tvoj horoskopski znak

Jesenski ekvinocij ili ravnodnevnica uvertira je u dugu i šarenu jesen. Iako na sam dan ovogodišnjeg ekvinocija, 23. rujna, noć i dan traju otprilike podjednako dugo, otada pa nadalje dani će postajati sve kraći i noći sve duže.   | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric Priča o trajanju dana i noći već nam je poznata i svake godine je ista. Ono što varira jesu astrološki tragovi koje na nas ostavlja dolazak jeseni. Ove godine astrolozi najavljuju da jesen donosi vrijeme otpuštanja starih trauma, vrijeme oprosta ili zaborava te početak traganja za duhovnim mirom. Ukratko, vrijeme je da se riješimo ''stare prtljage'' koja nas guši te se postupno pripremimo za duhovni rast i razvoj koji će nam donijeti dolazak novog proljeća 2019. godine. 

OVAN

Ovan bi se ovih dana mogao osjećati usamljeno jer teško prihvaća činjenicu da su svi u napetoj radnoj atmosferi i druženja su manje česta i manje intenzivna. Jesenski ekvinocij neće promijeniti obaveze drugih ljudi, ali utjecat će na ovanov negativan stav prema tome. Jednostavno, ovan će postati proaktivniji i planirat će susrete unaprijed te kontaktirati neke osobe koje dugo nije vidio. 

BIK

Ni bikovima rujan nije idealno počeo, a mnogi su žrtve loše energije drugih ljudi. Ekvinocij će im podariti dovoljnu razinu samoljublja i zdravog egoizma koji bi ih trebao emocionalno distancirati od negativnost. Strpljivi i racionalni bikovi rijetko čine, ali ovaj put će uistinu dati sami sebi priliku da uživaju neovisno o tuđim energetskim levelima.   | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

BLIZANCI

Blizanci su u početku ovog rujna uspjeli uživati (barem u usporedbi s drugim znakovima), a tek s ekvinocijom dolaze u zlatno doba. Ako se dovoljno discipliniraju, ostvarit će sve uvjete za jak profesionalni napredak i ubrzani razvoj. Horoskop je na njihovoj strani, ali naprosto moraju uložiti određenu, barem minimalnu, količinu truda. 

RAK

Iako u jesen priroda općenito odbacuje prošlost da bi urodila nečim novim, za rakove će situacija ipak biti obratna. U njihov život mogla bi se vratiti neka osoba koja ih podsjeća na mladost i zanos ranih godina. Može biti riječ o prijatelju iz djetinjstva, dalekoj rodbini ili simpatiji. Poruka astrologa je da ne propustiš priliku da uočiš tu osobu. Može (ali i ne mora!) biti značajna. 

LAV

Strastveni u svemu, u ovo doba godine lavovi dosta energije ulažu u svoju karijeru ili obrazovanje. Ipak, moguće je da stvari ne kreću onako kako bi oni htjeli. Dobra stvar je da će ekvinocij to uspjeti djelomično preokrenuti u korist lavova. Stići će ipak neke dobre vijesti koje se mogu ticati posla, ali mogu i usmjeriti lavove prema nekoj drugoj sferi života.   | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

DJEVICE

Horoskop već neko vrijeme upozorava da je djevicama vrijeme da malo predahnu, otpuste stres ili nastoje iznaći barem mrvicu vremena za sebe. Jesenski ekvinocij krajnja je granica za njihov psihički i fizički odmor. Oprezno sa zdravstvenom slikom koju je ostavio stres!

VAGA

Jesen stiže u vremenu Vage, a i sam ekvinocij je u znaku ravnoteže i balansa. Taj je znak izrazito društven, sa velikim smislom za pravdu i ljubaznost. Ovaj ekvinocij vagama će donijeti priliku da se pobrine za svoj društveni život te pretrese odnose koje je izgradila. Cilj je, dakako, da ostavi više vremena za ljude koje vrijede i pronađe balans u brojnim odnosima. Osim toga, u svom osjećaju za pravdu i društvenoj osjetljivosti, vage povremeno izgube smisao za ''diplomatsko'' i postaju previše izravne što se ne odražava uvijek dobro na njih. Ova jesen prava je prilika da usavrše svoje diplomatske vještine. 

ŠKORPION

I škorpion ulazi u emocionalnu dubini pa će se dati u potragu za ljudima koji su mu nešto sličniji od sadašnjeg društva. Tragat će za srodnim dušama na raznim poljima, svjesno i podsvjesno. Rezultat će biti nova poznanstva i, ne, neće nužno sva biti dobra i uspješna. Zato, ako si škorpion, imaj oči širom otvorene, ali ne zatvaraj srce.   | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

STRIJELAC

Strijelac je jedan od rijetkih znakova koji neće tražiti vlastiti duhovni mir. On će postati značajno socijalno osjetljiviji. Okrenut će se potrebama društva u religijskom, filozofskom ili pravnom smislu. U tom procesu vjerovat će u vlastitu duhovnost i intuiciju, a porast će mu interes za prirodu, kulturu i umjetnost. 

JARAC

I jarce je rujan ulovio nespremne na kompleksne međuljudske odnose. Postoje slučajevi u kojima ne zna što bi mislio o ljudima iz neposredne blizine. Intuicija mu se kosi s razumom, a horoskop ipak poručuje da posluša intuiciju i podsvjesno. Jer kao su jarčeve emocije u pitanju, racio nikad nije toliko dobra ideja.   | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

VODENJAK

Vodenjaci će ove jeseni biti jedan od brojnih znakova koji će poželjeti poraditi na svojoj unutrašnjoj ljepoti. Posvetit će se snazi vlastitog uma i raditi na osobnom optimizmu. Ekvinocij i duža noć u tome će im pomoći na način da će ipak ostavljati više prostora za kontemplaciju.

RIBE

Ribama će ova jesen probuditi njihovu artističku stranu te će ih učiniti mnogo suosjećajnijama. Oni jesensko putovanje u mrak shvaćaju vrlo osobno pa će i one to iskoristiti to za rad na sebi. Osim toga, učinit će ih upornima u borbi protiv stresa. Brojne ribe izlaz će potražiti u novim, ponekad posve neočekivanim hobijima. I u tome će se savršeno snaći! 

Astrolozi na koncu poručuju kako bi bilo dobro da vrijeme jeseni uzmemo kao vrijeme za preispitivanje i rovarenje po duhovnom životu kako bismo se obnovili. ''Ništa nije vječno, sve teče i sve se obnavlja'' - glavna je astroporuka ove jeseni. 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0