Life&style

Ovaj trik s kojim ćemo postati sretne u samo 15 sekundi možemo početi koristiti odmah

  • Prvo duboko udahni!
  • Sve bismo to mogle odmah iskoristiti i napraviti
  • Osjeti kako svjež, blago zagrijan, rani ljetni zrak ispunjava tvoje tijelo i neka to bude znak nade…

Premda životna stvarnost trenutačno predstavlja popis novih izazova te sigurno postoji i lista od 156.678 stvari zbog kojih bi se trebala brinuti ili žaliti, činjenica je da je to naša trenutačna stvarnost. Dakle, dobrodošla. Udobno se smjesti. Bit ćemo još puno vremena ovdje…

Teško da netko na početku mjeseca (ili godine ili ikad) može predvidjeti kakav će mu točno biti život, ali našli smo se svi zajedno u ovom trenutku, u sadašnjosti. Vrijeme je da se naslonimo i prihvatimo ovdje i sada, priznajući da su neke stvari koje su se nedavno događale neophodno „zlo“ koje nam pomaže da se vratimo u život onakav kakav znamo prije nego što mislimo. Srećom, Lindsay Colameo (mastermind iza knjige „Happy Notes“ – u prijevodu: „Sretne zabilješke“) je tu kako bi nam pomogla. Njezin savjet: obvezati se na sreću nije samo uživanje u njoj u određenim trenucima. Treba svakodnevno pronaći osmijeh - dobar, loš i nezamislivo ružan. Evo kratkog trika koji možeš koristiti:

via GIPHY

Što možeš učiniti

Sve se možemo složiti da bi naši svjetovi mogli upotrijebiti dodatnu dozu sreće, više nego ikada prije. U duhu širenja sreće brže od straha, ovaj trik za svakodnevnu sreću - za koji ti treba tek 15 sekundi - pomoći će ti da odrediš male trenutke radosti koji ispunjavaju tvoj svakodnevni život. To je praksa koja se zove "sretne zabilješke", a koncept je jednostavan – pronađi svaki dan osmijeh i zapiši to. I da, čak i za vrijeme pokušaja još uvijek se imam čemu nasmijati.

Možda vas zanima Izbjegavaj imati ovih 9 stvari u kući, mnogi vjeruju da one donose nesreću Rubrika Life&style Life&style

Na primjer, neke su mogućnosti prilika da nastaviš s gledanjem neke dobre serije, nazoveš baku, isprobaš novi recept, započneš slagati puzzle, otpjevaš omiljenu baladu za tuširanje, uživaš u izvrsnoj šalici kave ili pronađeš neki izgovor da budeš lijena + napuniš baterije.

via GIPHY

O sretnim zabilješkama

Ovo pojednostavljeno vježbanje „sretnih zabilješki“ u stilu zahvalnosti nalik je dozi mentalnog fitnessa da tvoj mozak bude sretan. Sreća nije apsolutna. Ne postigneš sreću samo jedan dan i zaključaš se u tom zadovoljavajućem, smiješnom i euforičnom stanju do kraja života. Na isti način kao što ti serija trbušnjaka neće isklesati pločice za cijelu vječnost, tvoj mentalni 'fitness' zahtijeva redovitu pažnju i brigu. Srećom za tebe, sve što trebaš je 15 sekundi dnevno.

via GIPHY

Bez obzira na to jesi li ga zabilježila na salvetu, post-it ili u neku bilježnicu, praksa pronalaska osmijeha svakoga dana danas je važnija nego ikad prije. Sreća ima natprirodnu sposobnost da se odmah proširi na one oko tebe - i za razliku od drugih stvari, njen je rezultat koristan za sve koji su uključeni. Zapravo, dokazano je da dijeljenje sretne zabilješke s nekim drugima putem teksta, telefona, e-pošte, ili novopopularnog „rukovanja“ laktom, ima eksponencijalan utjecaj na povećanje dobrobiti i za tebe i za primatelja. U 80-godišnjem istraživanju sreće na Harvardu (koje još traje) dokazano je da je stvar broj jedan koja doprinosi sreći i blagostanju zdravi odnos i da nema boljeg vremena za njihovo poticanje nego sada.

Danas je, kao i svaki dan, sreća izbor. Biraj mudro.

Možda vas zanima Ovih 12 jednostavnih pravila za uspješan brak trebali bi slijediti svi koji žele sreću i sklad Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0