Life&style

Ova žena pretvara strije u umjetnička djela

Ovo moraš vidjeti! Ma kako ih mi možda na sebi ne voljeli, jedna umjetnica je u strijama pronašla ljepotu. Sve mi, od prve do zadnje, moramo učiti od nje

Uh, svaka žena koja ih ima zna da ih se, kad ih jednom dobiješ, tako teško (čitaj: gotovo nemoguće) riješiti. Strije, one prugice koje su nastale u pubertetu pod utjecajem fluktuacije hormona, trudnoći ili onda kad bismo dobivali pa brzo gubili na težini, na zlom su glasu. Odnosno, donedavno su bile. Sjetimo se samo kako je Chrissy Teigen, supermodel bez dlake na jeziku, na Instagramu podijelila fotografiju svojih bedara išaranih strijama? Uslijedila je golema podrška žena diljem svijeta, a Chrissy je objasnila da je to učinila jer joj se čini 'da smo zaboravili kako izgledaju normalni ljudi'.
 

 

Bruises from bumping kitchen drawer handles for a week. Stretchies say hi!

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Palac gore, Chrissy, a sada još jedna žena ne samo da u strijama ne vidi nešto loše, već je u njima pronašla ljepotu. Umjetnica i feministica iz Barcelone, Cinta Tort Cartró, na društvenim mrežama poznata i kao Zinteta, pretvara strije u prava mala umjetnička djela - i to izgleda čudesno. Njezina namjera je naučiti sve nas da prestanemo mrziti i napokon naučimo prihvaćati nesavršenosti na sebi.

 | Autor: Zinteta Instagram Zinteta Instagram “Počelo je kao način umjetničkog izražavanja, ali se brzo pretvorilo u društveni komentar kulture u kojoj živimo, a kojom još dominiraju muškarci", rekla je 21-godišnja umjetnica. 

 | Autor: Zinteta Instagram Zinteta Instagram

Zinteta je, kaže, spremna da sudjeluje u promjeni zastarjelih standarda ljepote: “Ja sam visoka i dosta krupna i zato mi je važno da u svojoj umjetnosti pokažem da je svatko lijep i da mane nisu mane. One nas samo čine posebnima i jedinstvenima". 
Ova cura ima pravo, nema li?!

Photo: Zinteta Instagram

Komentari 0