Life&style

Ova pjesma postala je uvjerljivo najveći favorit za osvajanje Eurovizije, a još se nije ni plasirala

  • Iako se nacionalni izbor u Švedskoj još nije ni održao, Loreen s pjesmom 'Tattoo' već je postala veliki hit
  • Službeni video spot kojim se najavljuje njezin nastup u nacionalnom izboru nakon samo 24 sata ima više od 700 tisuća pregleda
  • Ljubitelji Eurovizije jako dobro se sjećaju Loreen, naime, ona je 2012. već pobijedila na ovom natjecanju s pjesmom 'Euphoria'

Nešto više od dva mjeseca prije održavanja Eurovizije u Liverpoolu još uvijek nisu poznate sve pjesme koje ćemo slušati od 9. do 13. svibnja. I dalje su u tijeku nacionalni izbori za pjesme koje će ih predstavljati u Velikoj Britaniji, koja je uskočila umjesto ratom pogođene Ukrajine, zemlje pobjednice prošlogodišnje Eurovizije. 

Iako je poznata većina izvođača koji će nastupiti u Liverpoolu, preostalo je još nekoliko pjesama koje će se upisati u konačni popis. Vjerojatno najiščekivaniji izbor održava se u Švedskoj u iduća dva tjedna, s polufinalom 4. ožujka i tjedan dana kasnije. Zašto u Švedskoj? Pa prema svemu sudeći upravo otamo stiže i pobjednica ovogodišnje Eurovizije. 

Iako se nacionalni izbor još nije ni održao, Loreen s pjesmom 'Tattoo' već je postala veliki hit. Službeni video spot kojim se najavljuje njezin nastup u nacionalnom izboru nakon samo 24 sata ima više od 700 tisuća pregleda. Pjesma se već probila i na neke europske top liste, a društvene mreže gore.

Odmah su reagirale i kladionice, a njihovi stručnjaci odmah su proglasili 'Tattoo' najvećim favoritom na Euroviziji. Dosad je glavni favorit za pobjedu bila ukrajinska pjesma 'Hearth of Steel', ali Loreen prema koeficijentima sada ima uvjerljivo najviše šanse za pobjedu. Preneseno u postotke, Švedska ima 26% za pobjedu, Ukrajina 16%, dok je Finska na trećem mjestu s 12% šanse za pobjedu. 

Andrea Andrassy Možda vas zanima Ščo to ima u ljudima tužno: Kisele gospođe Eurosonga Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

Ljubitelji Eurovizije jako dobro se sjećaju Loreen, naime, ona je 2012. već pobijedila na ovom natjecanju s pjesmom 'Euphoria'. Prema nekim anketama, 'Euphoria' se smatra jednom od najboljih pobjednica Eurovizije u posljednjih 15-ak godina. Stoga se čini da Loreen ima sve preduvjete za još jedan trijumfalan nastup na eurovizijskoj smotri.

 | Autor: Pixsell/DPA Pixsell/DPA

A gdje je tu naš Let 3? Nakon što su malo razdrmali domaću glazbenu monotoniju pjesmom 'Mama ŠČ', Letovci su na sebe privukli pozornost europske publike. I odmah znatno porasli na kladionicama. Trenutačno su na 15. mjestu, što je gornja polovica liste od 37 izvođača. Ipak, ne treba sumnjati da će se Let 3 svojim originalnim performansima i nastupima dodatno predstaviti eurovizijskim fanovima do svibnja, a onda u Liverpoolu prirediti totalni šou. 

Photo: SVT
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Vec dogovoreno