Life&style

Ova masaža lica djeluje kao prirodni anti-age

Otkrivamo vam jednostavnu tehniku ​​samomasaže lica, kojom možete umanjiti bol, napetost i manje zdravstvene tegobe

Za početak isprobajte masažu malim kružnim pokretima duž vilicu. Ovaj tip masaže aktivira mišiće vilice, naročito jedan od mišića za žvakanje, koji se vidno uvećava pri stiskanju zuba. Inače, mišići u viličnoj oblasti naglašeno reagiraju na stres. Postavite palčeve na vrat ili ispod vilice. Pomoću četiri prsta vršite kružne pokrete (u smjeru kazaljke na satu) duž čeljusne linije - od vrha prema dnu. Dok to radite, polako pomičite prste dolje duž vilice dok se prsti obiju šaka ne spoje na bradi. Ponovite ove pokrete najmanje pet puta.

Od brade do vrha vilice

Nakon blage masaže mišića duž čeljusne linije slijedi njihovo istezanje. Postavite palčeve na bradu, a prste duž obje strane lica, ali tako da dodiruju uši. Iako dlanovima nećete dodrivati ​​lice, oni trebaju biti okrenuti prema nosu i obrazima. U toj poziciji laktovi su neznatno odmaknuti od tijela, tako da treba da sjedite na stolici čiji vam nasloni ne remete pokrete. Nježno povlačite palac od brade, duž čeljusne linije i prema sljepoočnicama sve dok ne dodirnete zglob. Dok povlačite palčeve prema gore, šake će vam se razdvajati. Osjećaj je gotovo identičan prirodnom osmijehu, pri kojem se mišići povlače prema gore.

 | Autor: Getty Images Getty Images Blago štipanje ušiju

Palcem i kažiprstom nježno štipajte i povlačite uške cijelom dužinom. Počnite od unutarnjeg dijela resice, a završite na gornjem unutarnjem kutu uške. Prema principima istočnjačke medicine, uši su povezane s unutarnjim organima, baš kao i šake sa stopalima, prema principima refleksologije.

Završite masažu onako kako ste je započeli

Završite masažu ponavljajući opće pokrete od vrha čela do brade i povlačeći prste od brade na kraju svakog poteza. Šake treba gotovo da se dodiruju vrhovima prstiju pri svakom potezu koji započinju od sredine čela spuštajući se prema bradi. Dakle, započnite masažu sporim tempom od čela prema sljepoočnicama, a potom duž linije vilice. Spojite prste pod bradom i, na kraju, maknite šake s lica. Ponovno započnite masažne pokrete od centra čela. Ponovite postupak najmanje deset puta.

Photo: Getty Images

Komentari 0