Bevanda je jedinstveni jadranski koncept hotela, restorana i bara napravljen po najvišim svjetskim standardim, a na njegovom otvorenju uživalo je petstotinjak uzvanika iz svih svera života.
Nizom umjetničkih nastupa i performansa, vatrometom i okupljanjem vodećih osoba društvenog, poslovnog, kulturnog i sportskog života, sinoć je otvorena Bevanda. Nova Bevanda jedinstveni je jadranski koncept elegantnog hotela, kultnog restorana i dinamičnog bara koji kvarnerskom i hrvatskom turizmu daje novu vrijednost te postavlja nove standarde u turizmu.
Oko 500 uzvanika do ranih je jutarnjih sati uživalo u nastupu ugledne pjevačice Doris Dragović, glazbenog para Marka Tolje i Tine Vukov te umjetnika iz Rijeke. Otvorenje su pratili istovremeni nastupi na nekoliko pozornica, enogastronomija iz Bevandine kuhinje i vinskog podruma te veliki vatromet s mora pred Bevandom.
Otvorena kao restoran 1971. godine, te stekavši status središta društvenog života tijekom desetljeća koja su uslijedila, Bevanda je zatvorena početkom ove godine te iz temelja preuređena. U pet mjeseci, i ulaganja u visini 3,5 milijuna eura, izveden je koncept prema zamislima investitora, Zorana Maržića, koji je vlasništvo i upravljanje Bevandom preuzeo 2007. godine od pokojnog Branka Bevande. Hotel je neformalno otvoren sredinom srpnja, sa svim radovima izvedenima u roku.
"Opatija je napokon dobila mjesto elegancije i visokog turizma kakvo zaslužuje. Nova Bevanda – napravljena u korak sa svjetskim trendovima - podigla je razinu turističke ponude čitavog Kvarnera i postavila nove standarde,» izjavio je povodom otvorenja Zoran Maržić.
"Od samog neformalnog otvorenja bilježimo stalan interes i visoku popunjenost i u hotelu, i u restoranu, i u baru. Naši su gosti hedonisti, ljudi koji vole uživati u životu, a dolaze sa svih strana svijeta – ponajviše iz Rusije, Skandinavije i drugih dijelova Europe", dodao je Maržić.
Uzvanici su tijekom večeri otvorenja mogli razgledati hotel, posebice njegove sobe, svaka od kojih je nazvana po poznatoj osobi koja je u jednom trenutku povijesti boravila u Opatiji. Svih deset bogato opremljenih soba gleda na more, Rijeku, Opatiju i Istru u daljini. Kuharski tim, Andrej Barbieri i Gregorio Manucci, za ovu je priliku pripremio izbor hrane iz kuhinje restorana koja je i proslavila ime Bevanda.
Hostese su bile obučene u S.dress haljine, model Amy iz kolekcije La Parisienne, modne dizajnerice Lane Biondić. Prvotno predstavljena 2012. godine, linija haljina se u proteklih godinu dana uspješno pozicionirala na hrvatskom tržištu, a trenutne aktivnosti usmjerene su i na vodeća svjetska tržišta.
Većina rješenja u Bevandi proizvodi su hrvatskih tvrtki. Arhitektonska rješenja potpisuje studio Dražul Glušica, vizualna studio Kuharić Matoš, dok je tvrtka Sinago po mjeri hotela izradila većinu namještaja. Hotel, restoran i bar Bevanda otvoren je gostima tijekom cijele godine.
Više slika pogledajte u galeriji...
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.