Life&style
1/16

Otvorena izložba Ivice Propadala

Umjetnik Ivica Propadalo je u galeriji Mala u centru Zagreba otvorio izložbu “M-Ž Ž-Ž M-M, slike s vjenčanja”.

Ovaj umjetnik svojoj mašti daje na volju da se uhvati u koštac s bojom i temom, koja je naizgled banalna, a ocrtava upravo 'ovovremenski' trenutak naše zbilje. S papira i platna nas promatraju začudni 'parovi' kao dio rebusa: M-Ž, Ž-Ž, M-M.

 | Autor: Sanjin Strukić/Pixsell Sanjin Strukić/Pixsell

Taj rebus pršti likovima imaginacije Ivice Propadala koji im svima ponaosob dodaje svoj gotovo dječačko zaigrani rukopis uz prigušen kolaž koji nerijetko bljesne pod naletom jarko crvenih, bijelih, žutih ili plavih ruža i velova.

"Kao dijete sam bio fasciniran slikama bračnih drugova – parova koje su visile iznad bračnog kreveta, postelje ili ložnice... Ti parovi su se rijetko uspjeli fotografirati zajedno. Ali su zato postojali 'photoshop majstori' u vremenu dok je školska računaljka s kuglicama u boji bila najveće kompjutorsko dostignuće. Oni su spajali sve, pa čak i nespojivo. To isto su radili i matičari u općinama. Spajali su sretne i nesretne, crne i bijele, Srbe, Hrvate i muslimane...", objasnio je autor.

 | Autor:

Izložba ‘Slike s vjenčanja’ može se pogledati do 23. veljače. Zanimljivu izložbu za koju je Propadalo malo promijenio svoj imidž sa zanimanjem su razgledali, glazbenica Tereza Kesovija, glumac Špiro Guberina, voditeljica Vlatka Pokos.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Sanjin Strukić/Pixsell

Komentari 0