Life&style
Bots&Pots

Otvoren je Bots&Pots, prvi hrvatski robotski restoran - isprobali smo što nam finoga kuhaju roboti!

  • U Vlaškoj ulici otvoren je prvi hrvatski robotski restoran Bots&Pots u kojem slasne zalogaje pripremaju roboti
  • Roboti tako sami kuhaju, prže, miješaju, začinjaju i sljubljuju domaće namirnice u fina jela poznatih okusa
  • missGastro je isprobao kakvog su okusa jela koja vam pripremaju pravi mali kuhinjski roboti 

Nakon šest godina pomnog planiranja i usavršavanja, restoran Bots&Pots napokon je otvoren na adresi Vlaška 50. U ovom jedinstvenom restoranu pametni kuhinjski roboti pripremaju cijeli niz "one-pot" jela uz malu pomoć osoblja koje robote opskrbljuje namirnicama. Roboti tako sami kuhaju, prže, miješaju, začinjaju i sljubljuju domaće namirnice u fina jela poznatih okusa.

 | Autor: missGastro missGastro

Iza ovog jedinstvenog i pomalo futurističkog projekta stoje poslovni partneri Dražen Drnas, Đulijano Nolo i poduzetnik Hrvoje Bujas koji su odlučili spojiti domaću kuhinju s modernom tehnologijom i poslužiti ju u obliku fast food koncepta. Planiraju da bi se ovakvi "pametni" restorani uskoro mogli pronaći diljem zemlje, ali i Europe.

 | Autor:

Iako je Bots&Pots zamišljen kao brza hrana, na meniju nećemo pronaći pržene krumpiriće ili masne burgere nego prava domaća jela koja se pripremaju isključivo od lokalnih namirnica malih proizvođača. Uz crni rižot, fuži verde s piletinom ili tortilju s junećim mesom, možemo pojesti i nekoliko vrsta gulaša i sezonske juhe. Ponuda jela mijenja se sa sezonama, a sve ih osmišlja mladi chef Vedran Varvodić koji je iskustvo stekao u restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

 | Autor: missGastro missGastro

Restoran Bots&Pots odlična je ideja za gablec ili brzu večeru, a cijene jela su pristupačne i kreću se od 35 do 55 kuna.

Ekipa missGASTRO posjetila je novi restoran na otvorenju i isprobala što nam to fino pripremaju roboti, a dojmove možete pročitati na OVOM LINKU.

 | Autor: missGastro missGastro

Photo: missGastro

Komentari 0