Life&style
1/7

Otvoren Design Tourism Expo & Store

U Dubrovniku je otvorena prodajna izložba hrvatskih dizajnera Design Tourism Expo & Store, uz pokroviteljstvo kompanije MasterCard te uz suradnju s Hrvatskim dizajnerskim društvom.

Svečano otvorenje privuklo je brojne Dubrovčane te neke od hrvatskih dizajnera poput Ivane Omazić koja je predstavila brend Adrian, Roberte Bratović iz Oaze i Mije Bogovac iz Manufakturista čiji se proizvodi mogu pronaći u sklopu izložbe. 

 | Autor:

Ova ljetna prodajna izložba bit će otvorena do 24. kolovoza u prostoru Luža u Dubrovniku, a za cilj ima promovirati talentirane hrvatske dizajnere, domaćim i stranim gostima ponuditi drugačije suvenire te obogatiti kulturnu ponudu Dubrovnika što je prepoznao i sam Grad:

„Iznimno mi je drago što ova izložba otvara svoja vrata baš u Dubrovniku. Pored brojih sadržaja koje nudimo našim dragim gostima, izložba jedinstvenih hrvatskih proizvoda dodatno će oplemeniti našu turističku ponudu. Smatram da je u gradu koji svake godine posjećuje tisuće gostiju iz cijeloga svijeta važno predstaviti domaće proizvode, a našim dizajnerima otvoriti prozor u svijet“, rekao je Željko Raguž , zamjenik gradonačelnika Dubrovnika.

 | Autor:

Izložene proizvode kreirali su hrvatski dizajneri, a proizvedeni su u Hrvatskoj te ilustriraju uspon hrvatskog dizajna koji se dogodio tijekom posljednjih godina. Najbolje od hrvatskih proizvoda moguće je kupiti uz 10% popusta za plaćanje MasterCard i Maestro karticama.

„Drago mi je što smo organizirali ovaj projekt u Dubrovniku, u predivnom prostoru Luže. Želja nam je bila predstaviti Hrvatsku kao kreativnu i inovativnu zemlju te podržati naše talentirane dizajnere i omogućiti turistima da sa sobom kao uspomenu ponesu nešto autohtono. Zahvaljujem Gradu Dubrovniku i Hrvatskom dizajnerskom društvu na realizaciji ovog zajedničkog projekta“, rekla je Ana Bat, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću, MasterCard Europe.

 | Autor:

Izložba Design Tourism Expo & Store dio je višegodišnjeg projekta Hrvatskog dizajnerskog društva, koji je od 2012. do danas rezultirao trima tematskim dizajnerskim natječajima te dvjema kolekcijama novih dizajnerskih (unutar koncepcija „Croatian Holiday“ i „Hungry Designers“). Izbor izlagačkih i prodajnih proizvoda dopunjen je i nekim od najboljih dizajnerskih proizvoda nastalih u proteklih nekoliko godina, niz kojih je ovjenčan i strukovnim nagradama i priznanjima. Projekt Design Tourism podržali su Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb. Inicijative poput ove, HDD-a i kompanije MasterCard pokazuju da se višegodišnji trud isplatio i da su se neki od osnovnih ciljeva projekta, kao što je jačanje komunikacijske sprege dizajn – proizvodni sektor i uslužne djelatnosti – javnost; te implementacija dizajna u turističku ponudu, počeli ostvarivati na hrvatskoj obali. Nadamo se da će projekt u budućnosti zaživjeti u što više hrvatskih gradova“, rekla je Ivana Borovnjak, predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva.

 | Autor:

U prodajnoj izložbi, između ostalih, sudjeluju hrvatski brendovi Kvadra, Element, Sheriff & Cherry, Adrian, I-GLE i dr., te brojna renomirana imena hrvatskog dizajna, kao npr. Numen, Grupa, Manufakturist, Filip Gordon Frank, Sanja Rotter, Marko Pavlović, Maja Mesić, Ruđer Novak Mikulić i Marija Ružić, Oaza, Ksenija Jurinec i drugi.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0