Life&style

Otvara se nova blagajna: tko zapravo ima prednost?

Stojiš u drugom redu, no oglasi se da otvaraju drugu blagajnu. Što kaže bonton: počinju igre bez granica pa tko brži ili trebaš pustiti osobu koja je stajala ispred tebe u redu?

Kome nisu poznate situacije kad nam se užasno žuri, ali morale smo po neku sitnicu svratiti u trgovinu pa živčano stojimo u redu na blagajni. A kupile bismo tek tost ili pecivo za doručak. Ili špagete. Ili salvete. I, naravno, stojimo baš na blagajni gdje red nikako da se pomakne. Međutim, odjednom se otvora druga blagajna. Je li nepristojno brzo otrčati do tamo i zamoliti gospođu koja je bila još brža – ali ima puno manje stvari u košari – jednu sasvim posebnu uslugu…

via GIPHY

Pitanje: 

U supermarketu se otvara nova blagajna. Imaš samo nekoliko stvari pa si A) brža i B) imaš malo stvari pa ti nema logige da ispred sebe puštaš nekog s punim kolicima, makar je bio ispred tebe u "starom" redu? 

Možda vas zanima Kako nas trgovine „tjeraju“ da trošimo više novca Rubrika Life&style Life&style

Savjet stručnjaka za bonton: 

Nikada nije dobro gurati se. Ako jedna( ili više) mušterija ispred tebe također mijenja blagajnu, onda je trebaš pustiti ispred sebe. Međutim, ako ima puna kolica robe, a ti tek nekoliko sitnica, smiješ pristojno zamoliti da te pusti ispred sebe – ako ti sama ne ponudi prednost. 

Zaključak: 

Ljubaznost pobjeđuje! Na ovaj način daješ drugoj osobi mogućnost da te odbije. I u supermarketu treba zadržati poštovanje i dignitet. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0