Life&style
Otkrivamo: Ovako više nećete trošiti vrijeme na proučavanje deklaracija! Otkrivamo: Ovako više nećete trošiti vrijeme na proučavanje deklaracija!

Otkrivamo: Ovako više nećete trošiti vrijeme na proučavanje deklaracija!

Očuvanje okoliša te briga o podrijetlu i sastavu proizvoda koje konzumiramo i nanosimo na svoje tijelo sve nam je važnija jer želimo živjeti osviješteno i u skladu s prirodom. Takav način života ima brojne prednosti – postajemo odgovorniji, promišljeniji, osjećamo se povezanije s prirodom i u sebi nosimo saznanje da joj ne štetimo, hranimo se zdravije, provodimo više vremena na otvorenom, a manje pred ekranima… No, prilagodba osviještenom načinu života ponekad može biti izazovna, jer se u moru informacija o tome kako prilagoditi svoj životni stil lako izgubiti i pritom izgubiti volju za promjenom.

Jedna od najčešćih prepreka s kojom se susrećemo je odabir proizvoda koji su ekološki prihvatljivi, provjerenog podrijetla i kvalitete, a da pritom odgovaraju našim potrebama. Čitanje i dešifriranje deklaracija može biti zamorno, a potrebno je i naučiti što znače sve kratice i oznake. Budimo iskreni, u današnjem užurbanom stilu života rijetko tko si može priuštiti dovoljno slobodnog vremena da se posveti izučavanju certifikata, regulativa, standarda, podrijetla sirovina i sličnih informacija koje su malim slovima ispisane na deklaracijama.

Upravo zato dm je razvio vrlo jednostavan sistem etiketa s cijenama, uz koji snalaženje među proizvodima vaše omiljene drogerije postaje skroz jednostavno i praktično. Uz dm-ove zelene etikete već na prvi pogled možete doznati je li proizvod održiv i odgovara li vašim potrebama. Sve proizvode koji su proizvedeni prema principima održivog razvoja i imaju neki od certifikata koji to garantiraju, u dm-u ćete od sada lako pronaći jer su označeni zelenom etiketom.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Osim uvođenja zelenih etiketa, dm se pobrinuo i za to da se na mnogim zelenim i standardnim etiketama s cijenom mogu pronaći i dodatne informacije koje olakšavaju kupovinu, pogotovo ako imate posebne preferencije ili intolerancije na hranu. Sada samo jednim pogledom na etiketu možete vidjeti informacije poput toga je li proizvod prikladan za vegane, sadrži li gluten ili laktozu te radi li se o hrvatskom proizvodu.

Više informacija o dm-ovim zelenim etiketama pronađite na dm-ovoj internetskoj stranici.

Photo: dm.hr