Life&style

Otkrili smo gdje se može pojesti ova seksi pita...

Nismo mogli odoljeti novoj kratkotrajnoj ponudi slastičarnice Torterie Macaron. Probali smo šljivu na dva načina – u sladoledu i piti! Možeš li pogoditi što je bolje?

Znaš li koja nam je najdraža stvar kod jeseni? Hrana, naravno! u ovo doba godine domaća gastro scena jednostavno procvjeta jer restorani, bistroi i slastičarnicekreiraju novi, jesenski meni. Tako je slastičarnica Torterie Macaron, čiji se kolači mogu probati na čak 7 lokacija u Hrvatskoj (Centar Cvjetni, Arena Centar, City Centar West i Avenue Mall šoping centri u Zagrebu, te Leggiero barovi u Splitu, Rijeci i Puli), uvela jednu kratkotrajnu ponudu. To je naravno, šljiva, delicija u kojoj uživamo još od ljeta, ali nam je posebno fina na način kako je oni nude – kao sladoled (9 kn) i pita (15 kn). 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Nismo mogli odoljeti ovoj najavi pa smo požurili u Torterie kako bismo provjerili valjaju li ove slastice. Sladoled od šljiva, za koji stoji da je 55% posto premium pravog okusa šljive, dosta je ukusan. Šljive se osjete, no sladoled je malčice presladak, a i osjeti se zapečeni okus šljiva. Jeli smo ga uz pitu, pa je ipak bio manje sladak, ali da smo sladoled jeli bez pite, vjerojatno ne bi bio tako ukusan.

Puno uspješnija opcija je pita od šljiva koja je baš jako, jako fina. Odlično napravljeno tijesto za pite u kojem je šljivama dodana i krema od vanilije, pravi je raj za nepce. Šljive su dodatno pri pečenju pustile svoj prirodni sok, pa je ova pita ima dobar omjer sočnosti i hrskavosti. Ima ipak jedna mala mana. To što uz ovu pitu nismo naručili kavu! Doista, savršena popodnevna zakuska!

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0