Life&style
Otkrijte i iskoristite snagu biljaka uz dm Otkrijte i iskoristite snagu biljaka uz dm

Otkrijte i iskoristite snagu biljaka uz dm

Priroda hrani i podupire naše tijelo i naš duh. Kamilica, arnika, maslina, smilje, sljez … za svaki tip kose i kože izrasla je prava biljka. Zato vam dm ove veljače predstavlja biljke koje naš svakodnevni život čine boljim i kvalitetnijim. Donosimo vam pregled naših omiljenih saveznika iz biljnog svijeta, a na internetskoj stranici dm-a možete otkriti i upoznati 30 biljaka od kojih su mnoge već dio vašeg svakodnevnog života.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Ehinacea je jedna od onih biljaka koja oduzima dah svojom ljepotom, ali i svojim djelovanjem. U Europu je stigla iz Sjeverne Amerike kao ukrasni cvijet, ali je uskoro prepoznata i kao vrijedan sastav biljnih pripravaka. Proizvodi za njegu koji sadrže ehinaceju su prikladni za njegu osjetljive kože i vlasišta i zato je upravo ehinacea jedan od glavnih sastojaka alverde Sensitiv šampona i regeneratora za nadraženo i osjetljivo vlasište.

Ginseng je biljka kojoj je od 1981. godine u Južnoj Koreji posvećen godišnji festival.  Koristi se prije svega u kozmetičkim preparatima za njegu kože i kose, ali i u kuhinji, primjerice u juhama i napitcima ili u obliku kapsula kao dodatak prehrani. Zašto ova biljka ima vlastiti festival, otkrijte uz MISSHA masku za lice od crvenog ginsenga koja će vam pružiti ugodnu i intenzivnu hidrataciju kože.

Lavandu i maslinu svi već dobro poznajemo, kao i njihovu svestranost kada je u pitanju primjena u svakodnevnom životu. Čajevi, ulja, kozmetički proizvodi – ove dvije mediteranske biljke zasigurno su već našle svoje mjesto u vašoj kuhinji ili kozmetičkoj torbici. Uz adria spa gel za tuširanje i losion za tijelo možete isprobati i njihov kombinirani učinak i uživati u čaroliji Mediterana u vlastitoj kupaonici.

Bogatstvo prirode je blagotvorno, ali nije nepresušno i zato ga moramo čuvati i podupirati obnovu prirode na svaki način koji nam je na raspolaganju. Odabir osviještenih namirnica i održivih proizvoda možda je jedan od najjednostavnijih načina da istovremeno iskoristimo ono najbolje što nam priroda nudi i da joj na tome zahvalimo. Zato dm tijekom cijele veljače svoje kupce nagrađuje s 15x više bodova pri kupnji označenih proizvoda prirodne kozmetike, osobne higijene, osviještene prehrane i održivih proizvoda za domaćinstvo. Nikada nije bilo lakše kupovati drukčije i tako zahvaliti prirodi na svemu što nam pruža svaki dan.

Photo: dm.hr