Life&style

Osuđen par koji je svoje dijete na Darknetu prodavao pedofilima

Par koji koji je prodao svoje dijete na internetu osuđen je na 12 i pol godina zatvora zbog silovanja, seksualnog zlostavljanja i prisline prostitucije

Par iz njemačkog grada Staufena, 48-godišnja žena i 39 - godišnji muškarac su više od dvije godine zlostavljali danas desetogodišnjeg sina dotične žene. Ova žena je zajedno sa svojim partnerom preko interneta prodala svog sina zlostavljačima, a javnost je početkom godine, kada se saznalo za ovaj slučaj, ostala zgrožena slučajem te se postavljaju pitanja kako je moglo doći to tako strašnog čina jer je i 39-godišnjak osuđeni pedofil. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Majka je pune dvije godine koliko je zlostavljanje trajalo prijetila svom sinu socijalnom službom ako ikome kaže što se događa. A zlostavljači su morali platiti oko 10.000 eura da bi ''smjeli'' zlostavljati dječaka. Par koji je identificiran kao Berrin T. i Christian L., priznali su na sudu da su prodavali dječaka nekolicini muškaraca te da su ga i sami zlostavljali. Također, na sudu se moglo čuti da su videa koja prikazuju to zlostavljanje isto tako prodavana na Darknetu - djelu interneta skrivenom nama običnim korisnicima jer prisupa mu se pomoću specijelnog browsera, a policija je sve otkrila krajem rujna 2017. godine. 

Par je osuđen na 12, odnosno 12 i pola godina zatvora za prisilnu prostituciju, silovanje, seksualno i psihičko zlostavljanje, ponižavanje te ropstvo u čak 60 sličnih slučajeva. A uz njih je uhićeno i šest ostalih muškaraca, uključujući i jednog Švicarca, jednog Španjolca i tri Nijemca. Za nekoliko desetaka tisuća eura, oni su dječaka prodavali drugim muškarcima u ili izvan Njemačke. Muškarac je osuđen na 12 godina zatvora plus preventivno zadržavanje i duže što će ga najizglednije zadržati u zatvoru do kraja života. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Šokantni detalji ovog groznog slučaja, najgoreg ove vrste u njemačkoj kriminalnoj prošlosti, pokrenuli su i pitanja o socijalnoj službi. Pitanja koja su postavljana su zašto se dijete nije zaštitilo i kako su socijalni radnici uopće dopustili da živi pod istim krovom s osuđenim pedofilom. 

Wilhelm Rörig, izaslanik vlade za zlostavljane maloljetnike, rekao je kako je došlo do niza birokratskih propusta koji su omogućili zlostavljanje dječaka i da je neoprostivo što je toliko trajalo te da bi svi trebali biti dobro ispitani. Istaknuo je i nedostatke u sustavu obiteljskih sudova, te predložio više pravnih obuka o seksualnom zlostavljanju maloljetnika. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0