Life&style 26. lipnja 2020.

Osobni trener na zapešću: Pametni sat koji je oduševio i našu poznatu plesačicu Tinu Walme

Huawei.
Osobni trener na zapešću: Pametni sat koji je oduševio i našu poznatu plesačicu Tinu Walme Osobni trener na zapešću: Pametni sat koji je oduševio i našu poznatu plesačicu Tinu Walme Osobni trener na zapešću: Pametni sat koji je oduševio i našu poznatu plesačicu Tinu Walme Osobni trener na zapešću: Pametni sat koji je oduševio i našu poznatu plesačicu Tinu Walme Osobni trener na zapešću: Pametni sat koji je oduševio i našu poznatu plesačicu Tinu Walme Osobni trener na zapešću: Pametni sat koji je oduševio i našu poznatu plesačicu Tinu Walme Osobni trener na zapešću: Pametni sat koji je oduševio i našu poznatu plesačicu Tinu Walme 1/7

Praćenje tjelovježbe posljednjih je godina postalo iznimno lako zahvaljujući pametnim uređajima koji su uvijek pri ruci, dok su aplikacije postale još pametnije i danas nude širok raspon mogućnosti praćenja parametara povezanih sa zdravljem korisnika.

U online istraživanju koje je proveo Huawei o navikama vježbanja na uzorku od gotovo 700 ispitanika Hrvati su se pokazali kao pravi sportaši. Preko 60 posto ispitanih vježba barem triput tjedno, a prosjek od preko 40 minuta pokazuje posvećenost tjelovježbi. Specifično vrijeme u kojem živimo izazvalo je dvojaki učinak, no preko dvije trećine ispitanih nastavilo je vježbati jednako ili više u usporedbi s početkom godine.

 | Autor: Huawei Huawei

Iako vježbaju relativno često, nešto manje od pola ispitanika još uvijek nije u potpunosti zadovoljno svojom tjelesnom formom.

Mjerenje rezultata pokazalo se važnim u kontekstu prilagodbe intenziteta treninga kako bi se postigli bolji rezultati. Više od pola ispitanika zato mjeri rezultate tjelesnih aktivnosti, a za to se najčešće koriste pametni satovi upareni s aplikacijama na pametnim telefonima.

Kada je riječ o odabiru gadgeta koji je ujedno i trening partner, izdržljiva baterija i velik izbor ponuđenih vježbi, uz prihvatljivu cijenu pokazale su se najvažnijim stvarima koje korisnici uzimaju u obzir.

 | Autor: Huawei Huawei

Kada je riječ o pametnim satovima, najvažnijom se pokazala značajka mjerenja pulsa i drugih tjelesnih funkcija, koju je kao ključnu prepoznalo preko 70 posto ispitanih, a po važnosti slijede mogućnosti mjerenja koraka i spajanja s pametnim telefonom.

Trećina ispitanika potvrđuje da im je kod sportskog sata važna mogućnost personalizacije kako bi partner na njihovom zapešću odražavao njihov stil života, a trećini je najvažnije da im pametni sat na raspolaganje stavlja pregršt korisnih funkcija. Važnom se pokazala i cijena: više od 60 % ispitanika spremno je izdvojiti do 1.500 HRK za idealan sportski pametni sat.

Huawei je svoj Watch GT 2e pametni sat prilagodio potrebama korisnika. Sat nudi sve najvažnije mogućnosti istaknute u istraživanju, uz zadržavanje prihvatljive preporučene maloprodajne cijene od 1.399 HRK. Novi Huaweijev pametni sat dodatak je popularnoj liniji Watch GT, a ističe se podrškom za čak 100 načina vježbanja, u rasponu od tradicionalnih sportova do modernih tjelovježbi.

 | Autor: Huawei Huawei

Watch GT 2e isprobala je i naša poznata plesačica Tina Walme: „Huawei sat je moja desna ruka! Osim što mi broji kalorije, pazi na mene da se dovoljno krećem, odmaram, relaksiram i smanjuje mi dozu stresa koju doživljavam svaki dan zbog burnog rasporeda. Jednostavno ne izlazim iz stana bez njega.

4 GB interne memorije dovoljno je da ovaj sat napunite omiljenom glazbom, a onda tijekom trčanja ili bilo koje aktivnosti jednostavno možete promijeniti pjesmu bez da vadite telefon iz torbice ili da se zaustavljate zbog promjene pjesme.

Odlična opcija je i mogućnost dobivanja obavijesti telefona poput poruka, e-mailova, poziva..., a uz trajanje baterije do čak 2 tjedna ovaj pametni sat neće iznevjeriti ni najzahtjevnije korisnike.

 | Autor: Huawei Huawei