Life&style

Osam potpuno besplatnih načina pomlađivanja

Pitate se zašto neki ljudi izgledaju mlađe od svojih vršnjaka? Vjerojatno rade nešto od navedenih stvari...

Vječna mladost nešto je o čemu svi maštamo, a malo je onih koji si mogu priuštiti skupocjene tretman, kremice i druga anti-age sredstva s dokazanom učinkovitosti.I dok je neke priroda nagradila mladenačkim izgledom, drugi se za to trebaju malo više potruditi, no postoje potpuno besplatni trikovi kojima ćete produžiti mladost.

1. Redoviti seks

Osobe koje seks upražnjavaju barem četiri puta tjedno izgledaju sedam do 12 godina mlađe od svojih vršnjaka. Zdrav seksualni život potiče izlučivanje hormona rasta, koji kožu čini elastičnijom, i tako doprinosi mladolikom izgledu.

2. Hrana bogata antioksidansima

Redovan unos ribljih ulja i namirnica s antioksidansima u samo dva tjedna mogu uvelike smanjiti vidljivost bora.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

3. Smijte se

Tijekom jednog istraživanja u Njemačkoj, znanstvenici su zamolili nekolicinu muškaraca i žena procijeniti starost osoba na 170 fotografija. Pokazalo se da su najčešće pogrešno procjenjivali nasmijane osobe, tvrdeći da su mlađe nego što zapravo jesu. Iako će osmijeh napraviti nekoliko bora na vašem licu, isto tako će učiniti da izgledate mlađe.

4. Brinite o vidu

Ne škiljite! Svaki put kada suzite oko, ispod kože se napravi maleni žlijeb. Kako godine prolaze, a vaša koža gubi elastičnost, takozvani 'žlijeb' dolazi do izražaja i pretvara se u duboku boru. Jedan od najboljih savjeta za sve one koje razmišljaju o botoksu u tridesetima jest da posjete okulista.

5. Tjelesna aktivnost

Redovito vježbanje može utjecati na vaš DNK. U jednom istraživanju sudjelovala su braća blizanci, od kojih se jedan bavio polusatnom tjelesnom aktivnošću svaki dan. Na kraju se ispostavilo da pojedini dijelovi njegovog DNK izgledaju i do deset godina mlađe od bratovog, koji uopće nije vježbao.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

6. Više sna

Spavanje, osim što rješava podočnjake, uvelike djeluje i na vaš izgled. Znanstvenici iz Clevelanda dokazali su da se koža kod osoba koje imaju problem s nesanicom teže oporavlja od utjecaja vanjskih čimbenika, poput CV-zračenja.

7. Zubi

S vremenom zubna caklina postaje tamnija - a što su vam zubi tamniji, izgledati starije. Zato, nikad ne preskačite pranje zubi, a pobrinite se i dodatno za bjelinu svog osmjeha vodicom za ispiranje i zubnim koncem..

8. Ostavite cigarete

Svako desetljeće pušačke karijere čini vas starijima za dvije i pol godine. Cigarete, naime, stvaraju dodatne bore na usnama, obrvama i ispod nosa, te spuštene obraze i podočnjake ..

Photo: Getty Images

Komentari 0