Life&style
Orient Express La Dolce Vita

Orient Express 'La Dolce Vita': Ovako će izgledati glamurozni povratak legendarnog vlaka na kultnim rutama

  • Rute Orient Expressa pod nazivom 'La Dolce Vita' krenut će 2023. godine sa šest vlakova te nekoliko kultnih ruta
  • Gosti će putovati u luksuznim vlakovima kroz laganu turneju od sjeverne do južne Italije, kroz 14 regija, i dalje, uključujući tri međunarodna odredišta Pariz, Istanbul i Split
  • Glavna stanica u Rimu predstavit će prvi hotel Orient Expressa, Minerva, koji bi trebao biti otvoren 2024. godine

Vlak La Dolce Vita nudi putnicima nesvakidašnje putovanje. Koncept novih vlakova odaje počast povijesnom razdoblju velikog eklektičnog umjetničkog žara u Italiji tijekom 1960-ih. To je bilo kultno doba kada je Italija unaprijedila svoju kreativnost u područjima industrije, umjetnosti, zabave i podijelila je sa svijetom.

La Dolce Vita predstavlja legendarno vrijeme. To je simbol sna, stila, duboko ukorijenjene želje, inspiracije koju dijele mnogi ljudi, naime, života u kojemu je najvažnije blagostanje, uživanje i zadovoljstvo. To je počast Rimu, Vječnom gradu, te počast kinematografiji Italije, točnije Fellinijevom poznatom filmu „La Dolce Vita“ iz 1960. godine, te glamuru Sophie Loren, Marcella Mastroiannija, Anite Ekberg i Gine Lollobrigide. To je oda talijanskom zavođenju, okusima talijanske kuhinje i umjetničkom nadmetanju koje je oduvijek izvor goleme mašte. To je evociranje jedinstvene umjetnosti življenja u kojoj vlada bezbrižan stav. Putnici će uskoro imati priliku iskusiti bezvremenski vlak „Orient Express La Dolce Vita“ koji ima za cilj utjeloviti bit talijanskog „joie de vivre“.

Otkrij čuda Italije

Vlak La Dolce Vita poziva putnike da krenu na putovanje predivnim talijanskim krajolikom slaveći sve stvari koje zaslužuju pečat „Made in Italy“. Ekološki prihvatljiva avantura „sporog turizma“ u kojoj se istražuju zaboravljene ceste, otkrivaju skrivena blaga i gdje arhitektonski trijumfi zauzimaju središnje mjesto očekuju sve polaznike. Ova nova usluga vlaka Orient Express označava početak uzbudljive nove granice na tržištu luksuznog ugostiteljstva koja naglašava ljepotu i svjetsku privlačnost Italije. Od svoje tople mediteranske klime do zadivljujućih obalnih gradova, planinskih sela, plaža, valovitog krajolika, povijesnih znamenitosti, kultne umjetnosti i legendarne gastronomije, blago Italije nikada ne prestaje oduševljavati. Putujući Italijom od sjevera do juga, vlak Orient Express La Dolce Vita proći će kroz zemlju izvanrednim rutama kako bi iznenadio, oduševio i prevezao putnike do duše tamošnjih odredišta. To je i putovanje u srce prirode, kroz njena jezera, šume, raskošne obale i alpske planine i uranjanje u središta gradova koji su međunarodna središta umjetnosti i kulture od Milana do Firence, Venecije i Rima.

Veze s prekrasnim gradovima

Podsjećajući na Zlatno doba Orient Expressa i njegovu legendarnu rutu, vlak La Dolce Vita povezivat će gradove Rim s Parizom, Istanbulom te našim Splitom. Poziv je to za sve ljubitelje lijepih putovanja i hedoniste da dožive fascinantna odredišta i strana kulturna iskustva na jedan drugačiji način u spoju povijesti, kulture i modernog života.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Luksuzna putovanja 

Vlak Orient Express La Dolce Vita utjelovljuje talijansku umjetnost življenja i sve njene lijepe tradicije. Dizajniran od strane Dimorestudio, globalnog arhitektonskog i dizajnerskog studija koji su osnovali Emiliano Salci i Britt Moran 2003. godine, raskošan dekor vlaka hrabro slavi izradu, dizajn i kreativnost 1960-ih i 1970-ih.

Od nadahnuća majstora talijanskog dizajna, uključujući Carla Scarpa, Gia Pontija i Ignazija Gardellu, do velikih umjetnika pokreta Spatialism, koji stavlja prostor i vrijeme u središte svojih kompozicija, kao što su Lucio Fontana, Agostino Bonalumi i Enrico Castellani , La Dolce Vita vlak spaja zlatno doba talijanskog dizajna sa suvremenijim duhom putovanja.

„Dizajn projekt Orient Expressa La Dolce Vita zamišljen je tako da utjelovi besprijekornu i nenaglašenu ravnotežu između povijesnog i suvremenog, a da pritom ne izgubi svoju autentičnost. Prostori su promišljeno dizajnirani i dobro uređeni, a da nisu razmetljivi. Svaki element trebao bi se osjećati kao da je oduvijek tu pripadao, kako bi se stvorio osjećaj sofisticirane dubine i vizualne težine koje se mogu tumačiti kao slojevi ekskluzivnosti. Suptilni detalji se međusobno nadopunjuju.“, objašnjavaju Britt Moran i Emiliano Salci.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Uživanje u putovanju vlakovima

U Italiji ima više od 16.000 km funkcionalnih željezničkih pruga, od kojih 7.000 nije elektrificirano i ostaci su talijanske povijesti. Zahvaljujući partnerstvu s Trenitalia – Gruppo Ferrovie dello Stato i Fondazione FS Italiane, ovim će se putovima izvan utabanih staza moći doći do davno zaboravljenih mjesta i uživati u novom načinu doživljavanja zemlje.

„Putovanje vlakom predstavlja zeleniji izbor prijevoza, poboljšavajući putovanja u velike gradove, kao i na male i srednje lokacije sa privlačnim kulturnim znamenitostima i krajolikom. Vlak La Dolce Vita ubrzat će luksuzni željeznički turizam i privući će mnoge putnike kao siguran i ekološki održiv način kretanja koji štiti okoliš i omogućuje im ponovno otkrivanje najfascinantnijih mjesta u našim regijama“, izjavio je Luigi Corradi, izvršni direktor i generalni direktor Trenitalia.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Orient Express Executive Lounge na Roma Terminiju

Na kolodvoru Termini u Rimu, središtu svake rute za vlak Orient Express La Dolce Vita, povijesna zgrada u vlasništvu Fondazione FS bit će potpuno obnovljena. Tamo će gosti uživati u toploj dobrodošlici i osvježenju dok čekaju svoja putovanja u druželjubivom i elegantnom prostoru, opremljenom posvećenim uslugama i osobljem koje će im pomoći.

Usluga s 5 zvjezdica

Elegantna jednostavnost talijanskog dizajna i eklektične delicije spajaju se s visokom kuhinjom u vlaku Orient Express La Dolce Vita. U suradnji s renomiranim domaćim i međunarodnim kuharima i barmenima, putnici će doživjeti nagrađivana talijanska vina i ekskluzivne recepte koje pripremaju vrhunski kuhari. Usluge će uključivati vrhunsku hranu, zabavu i lounge bar, obučeno osoblje posvećeno pružanju najviših standarda luksuza, rezervirane rute i ponude kreirane „ad hoc“ s ekskluzivnim lokacijama i dodatnim opcijama.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Plan puta Orient Expressa La Dolce Vita

Itinereri su osmišljeni kako bi pružili izrazito emocionalno iskustvo putovanja, privlačno za svih pet osjetila. Većina itinerera bit će u Italiji, gdje će Alpe, brda i rajske plaže na jugu zauzeti središnje mjesto. Osim toga, tri namjenska itinerera povezat će Italiju s Parizom, Istanbulom i Splitom, putujući kroz osam zemalja. Ovaj spoj različitih kultura dio je jedinstvenog putovanja koje će proći kroz prekrasnu i tajanstvenu Veneciju do romantičnog Grada svjetla i spustiti se u drevni sjaj Splita. Romantika, avantura i opuštanje spojit će se u jedno putovanje s rezerviranim rutama i uslugama na kopnu na ekskluzivnim lokacijama. Gosti mogu provesti od jedne do tri noći u potpunoj udobnosti u luksuznom okruženju.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Između Pariza i Rima

Romantično putovanje do Pariza Rivijerom. Slijedeći dio povijesne rute poznatog Rome-Expressa, vlaka koji je pokrenuo Georges Nagelmackers 1883. godine i koji povezuje Englesku s Italijom preko Rivijere, vlak Rim-Pariz kreće sa sastankom u Gradu svjetla. Na povratku, vlak kreće prema Rimu i budućem hotelu Orient Express, Minerva preko Nice i južne Francuske uz francusku i talijansku obalu.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Prema Orijentu

Između Zapada i Istoka, od sjaja Rima do Venecije koja izaziva strahopoštovanje, do uzvišenog Istanbula. Ovo jedinstveno putovanje slavi gradove umjetnosti i kulture. Putovanje iz snova počinje u Rimu, savršenom utjelovljenju La Dolce Vita, gdje se putnici ukrcavaju prema prekrasnoj Veneciji, u potrazi za tajnim crkvama i palačama. Uz povijesnu rutu Orient Expressa, ovaj vlak vodi ravno do Istanbula, mitskog i tajanstvenog odredišta.

Rim-Venecija-Split

Putovanje uz obalu, od Venecije do Trsta, potom uz dalmatinsku obalu do Splita. Nakon što se diviš ljepoti grada na vodi, vlak La Dolce Vita stiže do Trsta i slijedi dio povijesne rute Orient Expressa. Putovanje se nastavlja uz dalmatinsku obalu, gdje putnici mogu baciti pogled na more i otoke Hrvatske. Napokon, vlak sa velikim stilom stiže u Split, grad poznat po svojoj umjetnosti i kulturi.

Rim, povijesna stanica

Godine 1883. Georges Nagelmackers je prvi put povezao Francusku s Italijom. Zahvaljujući vlaku Rim-Express (izvorno Calais-Nica-Rim), svijet je strastveno otkrivao povijest starog Rima i njegova čuda. Talijanska prijestolnica postala je jedno od najpopularnijih usputnih stanica na svijetu. Omiljena prijestolnica u srcu legendarne povijesti Orient Expressa, Rim će biti dom za prvi hotel revitaliziranog brenda: Orient Express Hotel, Minerva, koji će se otvoriti 2024. godine. Grad će također vidjeti inauguraciju ekskluzivnog privatnog terminala Orient Expressa u Rimu kolodvor Termini, koji će dočekati putnike iz svih krajeva Italije i nekih europskih destinacija, sve do vrata Orijenta.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

O vlaku Orient Express La Dolce Vita

Nastali iz povezanosti Arsenala i Accora, vlakovi Orient Express La Dolce Vita ponudit će luksuzno iskustvo putovanja kao nijedno drugo, gdje putovanje postaje odredište. Vlak će nuditi višestruke rute po Italiji i velikim prijestolnicama europskog kontinenta pa sve do vrata Orijenta. Ovaj projekt potvrđuje razvojnu strategiju Arsenala. Uz povećanje vrijednosti prestižne talijanske imovine u luksuznom sektoru uz najveće međunarodne brendove, grupa integrira svoje kapacitete za stvaranje novog vrhunskog gostoprimstva na najvišoj razini, spremna za suočavanje s izazovima na turističkom tržištu bliske budućnosti.

Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0