Life&style

Oreo je izgradio trezor na sjeveru Norveške kako bi keksi preživjeli kataklizmu i uništenje

  • Na norveškom otoku Svalbard tvrtka Oreo postavila je trezor kako bi ono što se nalazi u njemu zaštitili od katastrofa i uništenja
  • U njega su pohranili Oreo kekse i njihov recept te mlijeko u prahu
  • Video trezora, ali i ambalažu spremljenog sadržaja objavili su na svom Instagram profilu 

Jedni od najpoznatijih i najukusnijih keksa na svijetu su upravo Oreo keksi. Sastoje se od tamnog keksa i mliječne čokolade, a proglašen je i najprodavanijim keksom svijetu u 21. stoljeću. Mnogi se trude otkriti koja je tajna Oreo keksa da je tako ukusan, no to je i dalje jedna od najčuvanijih tajni i upravo zbog tog razloga proizvođač ju toliko štiti. 

Možda vas zanima Slatko iznenađenje za ljubiteljice Orea: Uskoro dolaze dva nova okusa! Rubrika Life&style Life&style

A štiti je toliko dobro da su se u kompaniji odlučili na jedan prilično radikalan, a opet simpatičan potez. Naime, početkom listopada objavljena je vijest kako se Zemlji približava asteroid nazvan 2018V1, a jedna korisnica Twittera pitala se tko će spasiti Oreo kekse. Vrlo brzo su se javili iz Orea te su rekli da uskoro stiže i službeno priopćenje. Nakon dvadesetak dana objavljen je petominutni video u kojem je predstavljen trezor koji se nalazi na norveškom otoku Svalbard koji će štititi kekse, ali i njihov recept od svih katastrofa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OREO (@oreo) on

Iako je riječ o promociji, objavljene su i stvarne kooridnate -  78° 08’ 58.1” N, 16° 01’ 59.7” E, za sve one skeptike. Sada znamo gdje možemo pronaći mnogima omiljeni keks i kad sve krene po zlu. Da su ozbiljni što se ovog pothvata tiče dokazuje i pakiranje u kojem se čuva keks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OREO (@oreo) on

U mini sivom kovčegu se nalazi paket Orea zamotan u posebnu ambalažu od poliesterske folije koji čuva kekse na temperaturi od - 62 stupnja pa sve do 148 stupnjeva Celzijusa, također nepropusna je za vlagu i zrak te nije osjetljiva na kemijske reakcije. Osim keksa u specijalnom pakiranju, u kovčegu se nalazi i epruveta s mlijekom u prahu jer iz tvrtke stalno naglašavaju kako je ovaj keks najukusniji uz mlijeko. Kao poseban dodatak, uz sve navedeno spremljen je i recept za poznatu slasticu. 

Možda vas zanima Mljac! Oreo Fudge novi je hit desert, a za pripremu bez pečenja trebaju ti samo tri sastojka! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram

Komentari 0