Life&style

Oliver, nogometaši, Istanbulska konvencija i nevjesta... Ovo su Hrvati najviše guglali 2018-te

Nije preveliko otkriće da smo mi Hrvati ove godine najčešće u tražilicu upisivali Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, no što i tko se još našao na listi?

Google je objavio svoje godišnje izvješće o najpopularnijim pretraživanjima u godini na izmaku. Neke od stvari koje smo najčešće guglali mogli smo i pretpostaviti, a neke su nas baš iznenadile. 

Najguglaniji pojmovi općenito

Na vrhu deset najguglanijih pojmova u Hrvatskoj čak pet mjesta je rezervirano za nogomet. Na prvom mjestu je, naravno, Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine, zatim slijede, pazite sad, Istanbulska konvencija, a odmah nakon nje, na trećem mjestu je turska serija 'Istanbulska nevjesta'!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff) on


Nažalost, naša glazbena legenda Oliver Dragojević nas je napustio 29. srpnja pa je njegovo ime četvrti najguglaniji pojam, a onda kreću nogometaši Dejan Lovren te Luka Modrić, zatim Rukometno prvenstvo 2018. godine, pa 'Zadruga' (objasnit ćemo vam kasnije), te Hrvatska - Engleska. Na desetom mjestu je Zlatko Dalić.

Ovaj popis nas ne čudi jer su naši nogometaši postigli povijesni uspjeh ove godine i njihov nastup na prvenstvu u Rusiji nacija je duboko proživljavala. Također, Istanbulska konvencija je uzburkala vode na političkoj sceni, ali ma kako se političari trudili objasniti što zapravo Istanbulska konvencija znači očito u tome nisu uspjeli, ili ljudi više nego njima vjeruju Googleu pa je konvencija drugi najčešći pojam koji su Hrvati upisali u tražilicu. Nacija je, poznato je, veliki ljubitelj turskih sapunica, pa se nismo puno iznenadili kad je baš jedna zauzela treće mjesto, zanimljivo, riječ je o 'Istanbulskoj nevjesti'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ISTANBULSKA NEVJESTA®️ (@istanbulska_nevjesta_hr) on


Ako vas zbunjuje 'Zadruga' s osmog mjesta, onda znajte da je riječ o srpskom reality showu koji konceptom podsjeća na 'Farmu', a gledan je zbog čestih brutalnih svađa kandidata te neočekivanih ljubavnih zapleta.  
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zadruga Zvanična Stranica (@zadruga.rtvpink) on

Najguglanije osobe

Kad su u pitanju najguglanije osobe 2018. godine, na popisu su svi Hrvati, osim jedne osobe koja je zauzela sedmo mjesto, a to je Meghan Markle koja je zaintrigirala cijeli svijet, pa tako i Lijepu našu. Prvi je Oliver Dragojević, a sva ostala mjesta su zauzeli članovi hrvatske nogometne reprezentacije. Na drugom mjestu je Dejan Lovren kojeg slijede Luka Modrić, Zlatko Dalić, Ante Rebić, Domagoj Vida, a nakon Meghan su Ivan Rakitić, Šime Vrsaljko i Mario Mandžukić. I, ne, nismo iznenađeni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by miss7 (@miss7.hr) on

Najgooglaniji događaji

Hrvati su uglavnom guglali sportska događanja kad su u pitanu najčešće pretraživani događaji. Osim već spomenutog nogometnog i  i rukometnog prvenstva, posebno su se pretraživale utakmice naše reprezentacije u Rusiji, dok šesto mjesto zauzima Majčin dan (slatko!), a osmo mjesto Wimbledon 2018. 

Najguglanije serije

U top pet najčešće pretraživanih televizijskih serija su one turske, dok je na trećem mjestu domaća serija 'Na granici', a na četvrtom 'Čista ljubav'. Na popisu su tako i 'Istanbulska nevjesta', 'Djevojka sa sela' i 'Bit ćeš moja'. Najčešće googlani reality showovi su 'Big Brother', 'Zadruga', 'Ljubav je na selu', 'Život na vagi' i 'Ženim sina'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alen Abramović (@alenabramovich) on

'Bohemian Rhapsody' je najpretraživaniji film i jedan od onih o kojem se cijele godine priča, a slijede ga 'Venom', '50 nijansi slobodniji', 'Crna Pantera' i 'Deadpool 2'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bohemian Rhapsody (@bohemianrhapsodymovie) on

Moramo priznati kako je godina koju uskoro ostavljamo iza sebe bila vrlo zanimljiva, a mi Hrvati smo ipak bili prilično jednostavni i složni kad je u pitanju guglanje i još jednom se pokazalo kako je nogomet ipak najvažnija sporedna stvar na svijetu. 

Photo: Miss7/Instagram/Facebook

Komentari 0