Life&style
Oktoberfest u pivovari Medvedgrad

Oktoberfest u srcu Zagreba: slobodno odjeni dindrlicu jer počinje danas, a toči se i prigodno pivo

  • Najveći i najpoznatiji festival piva na svijetu, Oktoberfest, počeo je 21. rujna u Münchenu i polako se bliži kraju 
  • Ako nemaš prilike otići u bavarsku prijestolnicu, očekuje te od danas nadalje, punih 10 dana, pravi ugođaj Oktoberfesta u srcu Zagreba 
  • Mjesto događanja je pivnica Medvedgrad, neka od piva pripremljena su posebno za ovu prigodu, a poslužuju se i jela koja se tradicionalno jedu na Oktoberfestu. Ok, ima i zabavni program

Na Oktoberfestu u Münchenu popit će se milijuni litara piva, pojesti tone kobasica, rebarca, svinjećih koljenica, pereca i drugih bavarskih specijaliteta, a posluživat će se u brojnim šatorima i na štandovima sve do zatvaranja festivala 3. listopada. Ako nemaš prilike otići u München, a cijena piva od 15 eura čini ti se pretjeranom, postoji puno pristupačnija, vesela i fina opcija u srcu Zagreba!  

Naime, od 27. rujna do 6. listopada održavat će se Oktoberfest u pivnici Medvedgrad u Ilici 49, nekoliko minuta hoda udaljenoj od glavnog zagrebačkog trga, a tijekom tih deset dana vladat će u njoj pravi bavarski duh! Na Oktoberfestu u Medvedgradu posluživat će se izvrsno pivo domaćina (po puno povoljnijim cijenama nego u Münchenu), a na meniju će biti niz bavarskih specijaliteta – od finih bavarskih kobasica pa do pečene svinjske koljenice, telećeg bečkog odreska s bavarskom krumpir salatom, šmarna, oktoberfest hot doga, pivskih pereca i štrudle s preljevom od vanilije. 

Jedino što neće biti u bavarskom duhu jest glazba, koja će biti tradicionalno hrvatska pa će petkom i subotom goste od 20 sati zabavljati tamburaši. Za sve dodatne informacije baci oko na društvene mreže organizatora. Povedi društvo, dobru volju i vidimo se u Ilici 49! Prost!  

Photo: Instagram @yase.lion

Komentari 0

Top ponuda

Tečaj €/kn: 7,53450