Life&style

Odvratne navike kojih se moramo riješiti do 30-e

Još u dvadesetima nam sve prolazi kroz prste jer smo "neozbiljni, mladi i ludi", ali s dolaskom 30-ih ipak se smatra da bi neke stvari trebali prestati raditi... Možeš li pogoditi koje?

Dvadesete su kao produžena adolescencija, pa nam se svašta dozvoljava (zapravo... sami si to dozvoljavamo), ali kad uđemo u 30-e stvarno je krajnje vrijeme da se uozbiljimo i počnemo ponašati odgovorno. Uostalom to su već godine za brak i djecu. Yeah, right! Doduše, neki od klasičnih savjeta i nisu tako loši u što ćeš se i uvjeriti u nastavku.

Možda vas zanima Dokazano! Muževi živciraju žene duplo više od djece! Rubrika Love&Sex Love&Sex

1. Preskakanje pranja zubiju prije spavanja

Dozvoljeno je samo kad prespavaš kod nekoga pa nemaš četkicu, objašnjivo ako si popila tri čaše vina previše, a inače je sasvim grozno. Em za tvoj osmjeh, em za tvoj zadah, posebice ako si opsjednuta ispijanjem kave ili čaja ili pak pušač, jer onda zubi i brže postaju žuti. Nije tako jeftino dovesti zube u red jednom kada ih uništiš, pa je bolje paziti da im održiš i izgled i zdravlje što duže - hej, trebaju ti!

2. Neuređeni nokti na rukama i nogama

Svima nam se tu i tamo dogodi da imamo nalakirana samo 3 prsta na nogama jer imamo peep-toe cipele ili pak nismo uopće stigli nanovo nalakirati nokte pa hodamo svijetom s onim djelomično oguljenim, ali to bi s godinama trebali početi izbjegavati jer odaje dobar dojam neuređenosti. Stvarno je bed ako u prosincu na nožnim prstima imaš ostatke zadnjeg ljetnog lakiranja. Jednako je s pretjerano dugačkim prirodnim noktima, koji često izgledaju nezgrapno i nehigijenski. Kaže se da ruke otkrivaju godine, ali u ovom slučaju ne želiš da ljudi po crnom ispod noktiju pretpostavljaju da si mlađa - doduše, vjerojatno ni neće, već će zaključiti da si prljavica.

3. Kopanje po licu

Tko je bez grijeha, neka baci kamen prvi! Toliko je teško ne stisnuti prištić kada je velik, crveni i vršak mu se dobrano bijeli. Ipak, to na kraju vodi do otvorenih ranica, ožiljaka i širenja bakterija, a sigurni smo da ne želiš imati "stariju" kožu nego što jest. Najbolje je da se kreneš rješavati prištića i mitesera uz odgovarajuće preparativne proizvode. 

4. Prljava tipkovnica/mobitel

Pretpostavljamo da si do sad već saznala da su tipkovnica i mobitel jako, jako prljavi. Ako ih čistiš, doslovno, vaticom i alkoholom ili kakvim sredstvom za čišćenje tehnikalija, izbjeći ćeš more potencijalnih prišteva, upala i mitesera jer istim prstima koji tipkaju diraš i lice. Isplati se, vjeruj nam!

5. Neredovito pranje posteljine i ručnika

Evo smjernica: Posteljina bi se trebala mijenjati jednom tjedno ili minimalno jednom u dva tjedna, a ručnici bi se trebali prati poslije otprilike tri dana korištenja. Okej, sve to može malo fleksibilnije - ali zaista ne previše. Pogodiš li po mirisu svoje posteljime da je vrijeme za pranje - vjerojatno je vrijeme za pranje odavno prošlo. 

6. Nepospremljen krevet

Odrasli spremaju krevet, to jednostavno tako ide. Na to ćeš potrošiti minutu do dvije maksimalno, a napravit će totalnu razliku u prostoru - uz to, i neće ti padati prašina na dio posteljine u koji se ušuškaš.

7. Ostavljanje pokvarene hrane u hladnjaku

Ostavljanjem stare hrane samo prolongiraš čišćenje hladnjaka, a ta hrana će biti samo gora i smrdljivija. Znaš i sama da ćeš je u jednom trenu morati baciti. 

8. Ne bacanje smeća

Ovo je stavka koja se u kućanstvu obavlja praktički bez razmišljanja jer ne postoji opravdanje za zadržavanje starih ljuski od jajeta ili iskorištenih tampona pod nosom. Gdje ih stalno vidiš i osjetiš.

9. Nepristojno ponašanje za stolom

Pričanje s punim ustima, brisanje masnih usana o ruku, grabljenje hrane preko pola stola... Sve to pokazuje dozu nezrelosti i nepristojnosti koja se s 30 više ne očekuje.

10. Nemijenjanje čarapa i gaća svaki dan

Nema ništa neugodnije od skidanja cipela i smrada nogu jer su čarape nošene više dana, a gaće uopće nećemo ni komentirati. Jednostavno je to mjerilo higijene, a te osnovne higijenske navike smo trebali usvojiti već u tinejdžerskim danima. I, da, oboje mora biti bez rupa, rupe su zabranjene u 30-ima.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0