Life&style

"Odvezao me na parkiralište, krenuo prema meni i rekao: 'Mislim da ti se sviđam'..."

  • NIKAD VIŠE ime je velike kampanje koju je pokrenuo miss7 u suradnji s Nanom Nadarević. Cilj je podizanje svijesti o važnosti borbe protiv seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja žena. miss7 se bori rječju, a ovaj tekst je naš doprinos...
  • Podsjećamo na slučajeve koje su same žene, žrtve seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja iz cijele regije imale potrebu podijeliti
  • Nižu se iskustva s profesorima, bivšim muževima, šefovima, taksistima, ginekolozima, učenicima iz razreda...  

 

Već smo pisali, sigurno se sjećaš, kako je Nana Nadarević, 33-godišnja PR-stručnjakinja, nakon što je objavila osobni osvrt o filmu 'One su bombe' koji se bavi tematikom seksualnog uznemiravanja, nenadano počela dobivati brojne priče mnogih žena iz cijele regije koje su seksualno zlostavljanje i/li uznemiravanje doživjele na poslu, u bolnici, tramvaju, školi, vrtiću, ulici... pa i vlastitoj obitelj. miss7 se udružio s Nanom u akciji NIKAD VIŠE u kojoj nam je cilj podizanje svijesti o važnosti borbe protiv seksualnog nasilja jer, kako Nana kaže, vrijeme je da se progovara o sivoj zoni seksualnog zlostavljanja koja uključuje širok dijapazon: od neprimjerenih komentara šefova na poslu do neprimjerenog dodirivanja koje se u nekim slučajevima uzima i zdravo za gotovo: 
"Važno je da se uznemiravanja, koja neke djevojke nisu niti definirale kao takva sve dok nisu vidjele da su se ona dogodila drugima - proklamiramiraju kao nešto što nije ok".

 | Autor: Nana Nadarević

U tom cilju, da podsjetimo kako zvižduk na cesti nije kompliment, baš kao ni komentar o dobrim nogama od strane šefa, baš kao ni sumnjivi dodir ujaka ili pljesak po bedru od strane ginekologa, donosimo još ispovijesti žena koje su imale potrebu na Naninu Instagramu podijeliti svoje iskustvo i reći "Ne, nije Ok!". 

 | Autor:

Djevojke i žene iz cijele regije uputile su Nani niz poruka uključujući slučajeve gdje su kao curice izložene gledanju neprimjerenih radnji, trudnica koje su doživjele seksualno napastovanje u ginekološkim ordinacijama, djevojaka koje su silovane više puta, ali i poziva zabrinutih roditelja koji se boje za budućnost svojih malih curica.

 | Autor:

Kako bi se senzibilirala javnost oko seksualnog uznemiravanja koje predstavlja sivu zonu, odnosno kako je opisala Nana – brod koji pušta na sve strane - donosimo još dio poruka koje su žene poslale. Slika penisa na mobitelu i profesor na faksu koji koristi poziciju moći - koliko je nas doživjelo slične situacije? I kad će muškarci shvatiti da to stvarno nije fora, nije bila, niti će biti NIKAD VIŠE?!   | Autor:

Photo: None

Komentari 0