Life&style

Odvažnija, besprijekorna, raznolikija: novo izdanje Opel Corse uskoro u prodaji

  • Suvremena: najprodavaniji mali automobil s licem branda Opel Vizor, novim kokpitom i brojnim tehnologijama 
  • Prilagodljiva: nova električna izvedba većeg dosega 
  • Stiže uskoro: Corsa je prvi Opelov model s hibridnim pogonom od 48 V 

Stigla je nova Opel Corsa – suvremenija, digitalnija i raznolikija nego ikad, sada zapanjuje svojim novim dizajnom s karakterističnim licem branda Opel Vizor sprijeda i samouvjereno ispisanim nazivom modela straga. Najprodavaniji mali automobil 2021. i 2022. u Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu dolazi u prodajne salone u Hrvatskoj početkom iduće godine. 

Vrhunske tehnologije čine vožnju opuštenijom. Potpuno digitalan kokpit – temeljen na platformi Snapdragon Cockpit društva Qualcomm Technologies – dostupan je uz nadoplatu i donosi novi intuitivni sustav za informiranje i zabavu s dodirnim zaslonima u boji veličine do 10 inča. Prilagodljiva IntelliLux LED® Matrix svjetla bez zasljepljivanja, koje je Corsa uvela u segment malih automobila 2019. godine, također je dodatno poboljšano i sada sadrži 14 LED elemenata.  

 | Autor: PR PR

Visokotehnološka poboljšanja nalaze se i ispod poklopca motora. Corsa Electric sada je dostupna sa snažnijim motorom i novom baterijom koja omogućuje doseg do 405 kilometara prema ispitnom ciklusu WLTP. Osim snažnijeg električnog motora, nova Corsa uskoro će postati prvi Opel s hibridnim sustavom od 48 V. Zahvaljujući raznovrsnim pogonskim jedinicama koje uključuju potpuno električne, hibridne i visokoučinkovite motore s unutarnjim izgaranjem, nova Corsa kupcima nudi nenadmašan izbor pogona.  

Sve na jednom mjestu: bogato opremljene nove Corsa i Corsa Electric 

Svaka nova Corsa ima brojne tehnologije i sustave za pomoć vozaču u osnovnoj opremi. Popis tehnologija i značajki uključuje upozorenje na frontalni sudar s automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i detekcijom pješaka, pomoć za ostanak u traci i upozorenje na umor vozača. Dodatni elektronički „sustavi za pomoć“ čine vožnju i manevriranje sigurnijim i opuštenim. Ponuda je proširena i sada obuhvaća bočnu zaštitu i novu panoramsku kameru visoke razlučivosti za pregled straga. Novu Corsu također krasi suvremeniji i elegantniji dizajn s prepoznatljivim licem branda Opel Vizor na prednjem dijelu i pločicu s nazivom modela koja je ponosno istaknuta u središtu vrata prtljažnika.  

 | Autor: PR PR

Kupci koji preferiraju električnu vožnju bez lokalnih emisija mogu birati između dva potpuno električna pogona: nove varijante sa 115 kW/156 KS i dosegom do 405 kilometara i dokazane varijante sa 100 kW/136 KS i dodatno poboljšanim dosegom do 357 kilometara (WLTP), a zahvaljujući maksimalnom okretnom momentu od 260 Nm koji je dostupan odmah iz stanja mirovanja vozila, obje verzije Corse Electric jamče vrhunsko uživanje u vožnji.  

Zahvaljujući brojnim novim značajkama, Corsa također stvara modernu i ugodnu atmosferu unutrašnjosti. Posebno se istače potpuno digitalni kokpit s novim sustavom za zabavu i informiranje (dostupan uz nadoplatu za određene varijante modela) koji uključuje integriranu platformu Snapdragon Cockpit tvrtke Qualcomm Technologies. Po prvi je put moguće bežično povezati pametne telefone kompatibilne s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto putem multimedijskog sustava i bežično ih puniti. 

 | Autor: PR PR  | Autor: PR PR

Photo: PR

Komentari 0