Life&style

Odsad izbjegavamo! Zbog ove 4 stvari možeš drugima djelovati glupo

  • Ponekad je manje više 
  • Ove stvari radije nemoj ubuduće raditi 
  • Naime, mogu iznervirati druge, a ti ćeš izgledati manje pametno nego što doista jesi 

Sigurno si više puta doživjela da ti se neka osoba na prvu čini pomalo čudnom i ne baš previše inteligentnom i pametnom. Razlog tome često je neki obrazac ponašanja koji ti smeta i jako ide na živce. I premda je ta osoba možda genijalac, u tvojim očima ispada glupa – upravo zbog svog neprimjerenog ponašanja. Zbog ove četiri stvari često možemo u očima dugih ispasti glupe…

1. Previše 'intelektualnog' blebetanja 

Naravno da se individualno neznanje može ponekad „prikriti“ ciljanim blebetanjem. Međutim, tko prečesto fejka „inteligentne“ razgovore, nakon nekog vremena će izgubiti vjerodostojnost. 

2. Nepoznavanje stranih riječi 

Zlatno pravilo glasi: tko ne zna (ili nije sasvim siguran) što znači neka riječ stranog porijekla, neka je ne koristi. Slično je i sa slengovskim izrazima i frazama – nemoj ih koristiti ako nisi sto posto sigurna što znače. 

3. Previše opušten stil odijevanja 

Casual uvijek prolazi – međutim, ne i puno ležerniji stil. Osobito na poslu nije dobro biti neprimjereno odjevena. Ovisno o kontekstu, outfit uvijek treba biti dobro promišljen. Isto vrijedi i za općeniti izgled. Njegovana vanjština je obavezna! 

4. Konstantna šutnja 

Premda smo kod točke jedan upozorile kako nekontrolirano brbljanje može biti kontraproduktivno, sada moramo tu izjavu djelomično relativizirati. Ako se netko stalno drži u pozadini, ne daje nikakav input i stalno šuti, ljudi vrlo brzo o toj osobi počnu misliti da je nekreativna, dosadna, nezanimljiva i loše informirana. 

Photo: None

Komentari 0