Life&style

Održana 87. Zlatna igla: Od ove zagrebačke revije stariji je jedino pariški Fashion Week

  • Zlatna igla je obrtnička modna revija koja je ove godine po 87. put po redu okupila najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere
  • Po prvi se puta nakon revije moglo razgledati i kupiti revijalne modele predstavljenih dizajnera u showroom-u, te će se s prodajnim dijelom nastaviti i na sljedećim Iglama
  • "Itekako je bitno da i dalje kupujemo domaće proizvode i da raste cijena ručnog rada što je dobro za lokalnu proizvodnju i domaću ekonomiju te za zaštitu okoliša" rekao je na otvorenju gradonačelnik Tomislav Tomašević

Zagrebačka brtnička modna revija 87. Zlatna igla s novim konceptom održana je u Laubi. Revija se održala pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Gradske skupštine Grada Zagreba.

„Čast mi je otvoriti ovu veliku i dugotrajnu manifestaciju. U Gradu Zagrebu registrirano je više od 20.000 obrta, a obrtnici su se u ovoj krizi pokazali kao jedan od najžilavijih i najfleksibilnijih dijelova našeg ekonomskog sektora. Itekako je bitno da i dalje kupujemo domaće proizvode i da raste cijena ručnog rada što je dobro za lokalnu proizvodnju i domaću ekonomiju te za zaštitu okoliša“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvarajući reviju.

 | Autor: Vinko Badrov Vinko Badrov

Zlatna igla je obrtnička modna revija koja je ove godine po 87. put po redu okupila najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere. „Spajamo posljednje modne trendove i tradiciju u jedinstveni revijalni događaj koji slavi naše dizajnere obrtnike. Svake godine pripremimo nešto novo, pa smo tako ove izašli u novi prostor Kuće za ljude i umjetnost Laube koja se pokazala iznimno atraktivnom za održavanje modne revije. Naše dizajnere spajamo s drugim obrtnicima – kozmetičarima, frizerima, cvjećarima, postolarima i svim ostalim zanatima koji su potrebni da bi se ova revija održala u punom sjaju. Na taj način promoviramo struku, trud i rad nas obrtnika“,  naglasio je Ivica Zanetti, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

 | Autor: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina

Potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar istaknuo je kako je ovaj događaj kruna godišnjeg rada dizajnera. "Zlatna igla je događaj koji pokazuje svu snagu i značaj zagrebačkog obrtništva. Ona je sinonim za ustrajnost, tradiciju i inovaciju, o čemu svjedoči dugovječnost i kontinuitet ove predstave. Ponosni smo što hrvatsku metropolu na ovaj način prezentiramo u zemlji, ali i šire. Hrvatski dizajn svakim danom doživljava sve veće uspjehe, pratimo korake sa svjetskim trendovima, a tako ćemo nastaviti i dalje“,  kazao je Trojnar.

 | Autor: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina

Svoje novitete i kolekcije predstavilo je 16 dizajnera: DNK Nada Došen, Modni salon Dora, Nit by Ana Žarković, Iva Karačić, Modna manufaktura Mustre, Mara etno butik, Krojački obrt Jura, Petar by Lidija Skočibušić, Etna Maar, Katelier design, Alduk, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Muška moda Šabić, Ivana Jurić design, Modni krznarski salon Dvoravić i Salon vjenčanica Ljubav.

Uz dizajnere predstavili su se Ceh frizera i kozmetičara, cvjećari, postolari, kišobranari, klobučari i kožari Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Reviji su doprinjeli kozmetički saloni: De Luxe, The Brow studio, Linico i Valeno te fizerski saloni Larisa, Leona, Ana i studio Stil. Modne kombinacije upotpunjene su Lapidarium autorskim nakitom, nakitom Jasne Štih Kapetanić te modnim dodacima skin machine.

 | Autor: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina

Po prvi se puta nakon revije moglo razgledati i kupiti revijalne modele predstavljenih dizajnera u showroom-u, te će se s prodajnim dijelom nastaviti i na sljedećim Iglama.

Nakon što su manekenke i manekeni elegantno prošetali kreacije pistom, gosti revije su uživali uz glazbu DJ-a i pili mikseve pića najpoznatijeg svjetskog šetača.

Projekt su podržali: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Grad Zagreb, Gradska skupština Grada Zagreba, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska radio televizija i PPD Global.

 

Photo: Zvonimir Ferina

Komentari 0