Life&style 10. prosinca 2015.

Održan humanitarni koncert „Pokaži ljubav‟

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u petak, 4. 12. 2015., u organizaciji Rotary Cluba Zagreb 1242 i Zagrebačke filharmonije održan je humanitarni koncert „Pokaži ljubav‟ za djecu Klinike za dječje bolesti Zagreb. Koncert je organiziran s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu oftalmoskopa, uređaja prijeko potrebnog za obavljanje nužnih oftalmoloških pretraga novorođenčadi u Klinici za dječje bolesti Zagreb. S obzirom na odaziv publike i činjenicu da se tražila ulaznica više, akcija je uspjela, a mali pacijenti uskoro bi mogli dobiti prijeko potrebni aparat.

Na ovom jedinstvenom koncertu orkestar pod ravnanjem sjajnoga mladog dirigenta Vetona Marevcija, uz vokalne soliste ‒ sopranisticu Antoniju Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča i baritona Floriana Tavića ‒ te uz pratnju zborova Ivan Goran Kovačić i dječjeg zbora Zvjezdice izveo je glasovitu Carrminu Buranu Carla Orffa te se nekoliko puta vraćao na pozornicu praćen oduševljenim pljeskom publike.

 | Autor:

Uz članove Rotary Cluba Zagreb 1242 koji su pokazali veliku solidarnost te se u velikom broju odazvali koncertu i kupnjom ulaznice podržali ove hvalevrijednu humanitarnu priču došlo je i mnoštvo ljudi iz javnog i društvenog života Zagreba, koji su pokazali svoju osviještenost i brigu za najmlađe. Tako su, između ostalih, gosti bili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministar zdravlja Siniša Varga, proslavljeni hrvatski nogometaš Joško Jeličić, televizijski voditelj Frano Riđan, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Zoran Bahtijarević, direktor GNK-a Dinamo Zagreb Tomislav Svetina te mnogi drugi koji se uvijek rado odazovu lijepim i toplim humanitarnim pričama.

 

Komentari 0