Life&style

Određene crte lica otkrivaju koliko je muškarac inteligentan

Obično moramo s muškarcem ipak malo više razgovarati kako bismo zaključile koliko je zapravo inteligentan. nešto se ipak može iščitati iz fizionomije

Znanstvenici sa Karlovog sveučilišta u Pragu željeli su otkriti prema kojim značajkama na licu muškarca se može otkriti koliko je inteligentan. Kako bi istražili vezu između kvocijenta inteligencije i oblika lica, ispitanicima su pokazali fotografije 40 muškaraca i 40 žena. Zatim su procjene usporedili sa stvarnim kvocijentom inteligencije ljudi sa fotografija.

Možda vas zanima Plavuše, brinete, crnke - tko kako stoji s inteligencijom? Rubrika Life&style Life&style

Ispitani muškarci, ali i žene, jako su dobro procijenili inteligenciju muškaraca na fotografijama. Kod fotografija žena to je išlo prilično teže. 

Kako izgleda inteligentan muškarac 

Muškarci kojima je na temelju izgleda pripisana veća inteligencija, imaju očikoje su više razmaknute, duži nos, kut usana lagano je povijen prema gore te imaju šiljastu bradu. Manje inteligentni muškarci, kažu znanstvenici, imaju okruglo lice, oči su bliže smještene, nos kraći, a kut usana im je okrenut prema dolje te imaju okrugle brade. 

Zbog toga znanstvenici vjeruju da se muškarcima može iščitati na licu jesu li inteligentni ili ne što kod žena nije slučaj.  

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0