Life&style

Odgovaramo na najčešće Google upite

Jer mi volimo imati odgovore na sva pitanja

Kad su u pitanju zabrinuti upiti, Google ih je vidio svakakve, a mi smo se niz puta smijali najčešćim upitima i otkrivali što to ljude najviše zanima. Zato smo odlučili upisati par ključnih riječi i otkriti koja su pitanja najčešća, a onda iskoristiti sve svoje znanje kako bi na njih dali odgovore. Nismo doktori, znanstvenici ni stručnjaci i naši odgovori možda i nisu najprecizniji, ali mi ćemo dati sve od sebe. Pa krenimo.

 | Autor: OK, ovo je jednostavno. Žene su ljubomorne zato što imaju prirodan nagon biti posebne i jedine, što znači da će se u prostoriji s drugom ženom osjećati ugroženo. To je jednostavno tako. Tu se ništa ne može. Žene i ljubomora idu jedno s drugim. Kao keksi i mlijeko.

Iako smo, moram priznati, u velikom iskušenju na drugo pitanje odgovoriti s: „To je jednostavno tako. Nismo mi krive“, hajmo biti realni. Netko će uvijek biti bolji. U ovom slučaju su to žene. No dobro, uozbiljimo se. Žene su od muškaraca bolje u mnogočemu, ali to ne znači da su općenito bolje. Postoji niz muškaraca s kojima bi rado mijenjali mjesta. Generaliziranje je nemoguće.

Reći ćemo da je druga dva pitanja pisao 12-godišnji Marko kojemu je sestra ukrala pernicu. Ili mu je možda Ana u školi rekla da ne želi ići na ples s njim jer je za dvije glave viša od njega i ispalo bi glupo. Ili je možda odlučila ići s Lukom, a Marko ne voli Luku. Jadan Marko.

 | Autor: Parovi se svađaju zato što on ne zna spustiti WC školjku, a ona po cijelom stanu ostavlja ukosnice. Ili zato što ona želi gledati novi film s Juliom Roberts, a on tekmu. Ili zato što ga je ona pitala izgleda li debelo u novim hlačama, a on je prije odgovaranja čekao pola stotinke. Parovi se svađaju jer parovi to jednostavno rade i to nije razlog za brigu. Dok se ne razvedu. (Morate priznati da smo to vješto sročili.)

 | Autor: Ovo je pitanje moguće percipirati na dva načina; prvo, unatoč svim svojim iskustvima, nisi doživio/la baš ništa što bi te navelo da shvatiš oko čega se diže tolika buka. Mi se nadamo da je ipak riječ o onom drugom - ne možeš ga se zasititi i jednostavno te zanima što ga to čini jednostavno nezamjenjivim. Kužimo, a odgovor je kratak i jasan - seks je zabavan jer nam pruža užitak i zato što se orgazmom ispušta dopamin poznatiji kao „hormon sreće“.

Neki seks smatraju grijehom jer to tako nalaže Biblija. S druge strane, seks je normalna i društveno prihvatljiva stvar koju volimo i s veseljem prakticiramo. Hoće li se nešto grozno dogoditi ako prakticirali seks? Neće. Samo pažljivo i sa zaštitom!

Zašto je seks (ponekad) bolan? Postoji niz razloga zašto bi seks mogao biti bolan i svaki od njih rješava se odlaskom liječniku. Seks u teoriji ne bi smio boljeti do mjere u kojoj će užitak biti uskraćen. Isto tako, mala lekcija iz ženske anatomije – stidnica ima dva otvora i jedan nije rezerviran za penetraciju. Ne, ne mislimo da ti to ne znaš, samo kažemo da postoje slučajevi...uf.

 | Autor: Seks ima velik utjecaj na našu psihu, a za to je zaslužan niz hormona koji nam stvaraju osjećaj sreće, privrženosti, uzbuđenja, ali i hiperemocionalnosti. Primjerice, muškarčevo tijelo nakon seksa ispušta koktel hormona - ljubavni hormon oksitocin koji tijelo opušta i pri tome mu pruža osjećaj zadovoljstva te hormon prolaktin koji regulira spavanje. Sad znaš i zašto frajeri nisu najveći fanovi dubokoumnih razgovora nakon što je posao obavljen.

Kad je riječ o zdravlju žena, seks može imati različit utjecaj. Ako se prakticira s oprezom i zaštitom, seks neće imati nikakav negativan utjecaj na zdravlje žena. Štoviše, seks pozitivno utječe na psihu što ima važan utjecaj i na opće zdravlje kako žene, tako i muškarca.

Kako seks učiniti zanimljivim? Postoji niz načina kako začiniti seksualni život. Primjerice, prakticiranjem različitih seksi igrica poput igranja uloga, seksi donjem rubljem ili uvođenjem seksi pomagala.

Ženske grudi igraju veliku ulogu u seksu. Primjerice, one su za mnoge žene velika erogena zona. Nadalje, stimulacija ženskih bradavica tjera mozak na ispuštanje oksitocina koji stvara vaginalne kontrakcije i može prouzrokovati orgazam. Iako ih je važno stimulirati prilikom seksa, kao bi se postigao dodatni užitak, seks na njima neće ostaviti nikakve negativne posljedice.

Eto, obećali smo da ćemo se potruditi i potrudili smo se. Možda vam nismo dali sve željene odgovore, a možda ste nešto i naučili. Sad se možemo vratiti važnim pitanjima poput: 

 | Autor: Vjerujete li u duhove? ...A u teške kosti?

Photo: None

Komentari 0