Life&style

Odgojna mjera ljutite mame izazvala je šok na društvenim mrežama

Majka je kaznila 9-godišnju kćer – i izazvala podijeljene osjećaje na društvenim mrežama

Amanda Mitchell iz kanadske provincije Newfoudland i Labrador podijelila je nedavno fotografiju na Facebooku na kojoj je opisala kaznu za svoju 9-godišnju kćer Hannah. Na fotografiji se vidi prazna prostorija u kojoj je tek krevet, a na njemu nekoliko komada odjeće. Kanađanka je kaznila svoje dijete zato jer je malena vršila nasilje nad jednom djevojčicom u školi. 

Dobrodošla u mamin pritvor za maloljetnike“ 

Facebook post (koji je u međuvremenu obrisan), nosio je naslov: „Dobrodošla u mamin pritvor za maloljetnike, djevojčice!“

U tekstu je majka napisala da je njena kći zbog kazne trebala tjedan dana nositi istu odjeću, koja je uključivala i 'anti-mobbing majicu' (i dodala da joj je navečer uvijek prala tu odjeću dok je kći spavala). Osim toga, Hannah je za kaznu morala napisati različite izjave po 50 i više puta – neke poput 'Neću više lagati' ili 'Bit ću ljubazna prema svima'. 

Mitchell je izjavila za Global News da se njezina Hannah inače jako lijepo ponaša, i da je ovaj incident s drugom učenicom bio neuobičajen te da je prvo popričala s kćerkom postoji li neki problem koji je mogao prouzročiti nasilno ponašanje, ali kad je zaključila da ga nema, odlučila ju je kazniti.   

“Ispričavala se i kajala se. Zatim je napisala pismo djevojčici prema kojoj je bila zla. I još jedno, svojoj učiteljici", rekla je majka čiji je post izazvao brojne reakcije - puno njih osuđujućih jer mnogi ljudi smatraju da su majčine odgojne metode preradikalne.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0