Life&style
Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom 1/21 Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom

Odbrojavanje je započelo: First minute božićni detalji za dom

Znamo da je Božić prodavačima najunosniji dio godine i samo se čekalo tko će prvi u dućanima izložiti božićne dekoracije

Par dana nakon Svih svetih lampioni, svijeće, umjetno cvijeće, krizanteme, aranžmani miču se s polica te ih zamjenjuju zvjezdice, vjenčići, Djed Mraz, snjegovići, sobovi i raznorazne božićne dekoracije... Tako je bilo prošle i pretprošle godine i svi smo se smijali kako će uskoro sezona božićnih dekoracija početi usred ljeta, baš kao u Harrodsu u kojem već krajem lipnja možete nabaviti nove dekoracije za Božić. I nismo puno pogriješili jer je većina trgovina već naveliko izvukla sav božićni asortiman, a neki su to učinili još prije 20-ak dana. Znajući da je Božić prodavačima najunosniji blagdan i dio godine kada najviše poraste potrošnja, zapravo se samo čekalo tko će učiniti prvi korak... Među prvima je to napravila Ikea, a odmah iza nje počeli su i Müller, Harvey Norman, Emmezeta, Lesnina... koji su na police stavili prošlogodišnje modele (da, i dalje razne dekoracije možete kupiti na odličnim popustima), a onda je u međuvremenu posvuda stigao i ovogodišnji asortiman za Božić 2016. godine. I što će se nositi ove zime?

 | Autor: arhiva arhiva Zvijezde, Ikea, 44 kn

Jako puno sjajnog i zlatnog u svim kombinacijama. Globalni trend zlatnih dekoracija ne jenjava, dapače, zlatna će ovog Božića biti vrlo “in”, i to posebice u kombinaciji s bijelom, bež, sivom i crnom. S bijelom i bež zlatna izgleda posebno svečano i glamurozno, a u kombinaciji s crnom, posebice sivom, poprima dramatičan, ali opet pomalo industrial look.

Osim zlatne u trendu je i srebrna, mada puno manje izraženo, i to više kao pratnja bijeloj, koja je također hit za elegantne božićne dekoracije.

 | Autor: arhiva arhiva Tanjur, Zara Home, 49 kn

Crveno-bijela kombinacija vječni je bestseler s kojim nikad nećete pogriješiti, tako da je naša preporuka da, ako slučajno ugrabite neki dobar crveni komad na sniženju, svakako ga kupite jer ćete ga, ako ne ove, sigurno iskoristiti u jednoj od idućih godina.     

Slično se ne može reći s plavom, koja je i ove godine potpuno “out”, kao i pastelne boje koje su prošlog Božića bile jako veliki hit, ove godine polako izlaze iz mode.

Prirodni look također je puno manje u modi nego prošlih godina, kao i motiv anđela, srca, orašara... Sudeći prema stvarima pristiglim u trgovine, motiv koji će obilježiti zimske blagdane 2016./2017. godine definitivno su zvjezdice, i to u svakakvim oblicima, veličinama, bojama, aplikacijama...

One su jednostavno apsolutno “in”, kao i adventski kalendari te motivi kućica koje možete primijeniti kao lanterne, svijećnjake, ukrase za bor, lampe, posudice...

 | Autor: arhiva arhiva Fenjer (veliki), Yisk, 60 kn

S druge strane, i zvjezdice i kućice prilično su univerzalni, zimski motivi te zaista ako ih kupite već sada i svoj dom dekorirate već od ovog vikenda, malo kome će to izgledati preuranjeno jer ipak to nisu najklasičniji božićni motivi poput Djeda Mraza, natpisa Merry Christmas, kariranih stolnjaka... I zato smo mi odlučili malo pročešljati “first minute” ponudu božićnih dekoracija te izabrali 30 plus stvari uz koje ćete zabavno, profinjeno, elegantno dočekati zimu, a potom i blagdane.

 | Autor: arhiva arhiva Jastuk, hm.com, 60 kn
 

Mekana dekica s pahuljicama i zimskim motivima odličan je izbor, kao i dekorativni jastuci na sobove, tanjuri na zvjezdice, sjenila za lampe u obliku zvijezdi koje su već treću, a možda i četvrtu godinu zaredom hit. Što još nabaviti, iskoristiti, kupiti prije nego što počne prava šoping blagdanska groznica... Inspirirajte se.

Photo: arhiva

Komentari 0