Life&style

Odaberite savršenu haljinu za vaš tip tijela!

Bilo da tražite ekstravagantnu haljinu za posebnu priliku ili jednostavnu malu crnu, treba znati ova pravila

Kroj originalne male crne haljine, koju je proslavila Audrey Hepburn u filmu "Doručak kod Tiffanyja", popularan je i vrlo tražen i nakon 40 godina, a Google nam je sa prošlogodišnjih statistikama dokazao da nas osim jednostavnih privlače i efektne haljine za posebne prilike. No kroj haljine iz "Doručka kod Tiffanyja" stoji tek dvjema od deset žena.

Kako bi pronašli savršen kroj haljine za početak morate znati kakva haljina odgovara vašem tipu tijela i općenito što vam dobro stoji.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Dječački tipovi bez izraženih oblina trebali bi posegnuti, savjetuje, za crnim haljinama koje stvaraju iluziju oblina. Širi pojas ukrašen detaljima te postavljen oko 7,5 cm ispod grudi vizualno će stvoriti struk i prirodno istaknuti poprsje.

Ravniji oblik tijela treba istaknuti jakom strukiranošću ili pozornost usmjeriti na željeni dio tijela jakim detaljima. Žene s tijelom u obliku pješčanog sata trebale bi birati haljine A-kroja “stisnute” u struku, a proširene u donjem dijelu. Pristaje im i V-izrez.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Ako je gornji dio tijela jači od donjeg, odgovarat će vam drapiran gornji dio (kako bi ga suzio), a donji dio uzak i u struku i u bokovima.

Tijelo istaknutih bokova, a užega gornjeg dijela treba haljinu uskog topa i ravnoga donjega kroja koji je širi na bokovima.

Više ideja potraži ovdje, a cijeli specijal posvećen vjenčanjima provjeri ovdje.

 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0