Life&style

Od početnica do maratonki: Nakon samo dva mjeseca treninga istrčale 10 kilometara na Wings for Life utrci

Deset djevojaka spremalo se tijekom deset tjedana s trenerima adidas Runnersa za Wings for Life utrku. Iako su planirale istrčati pet kilometara, sve su taj cilj uspjele nadmašiti. Na jesen ‘napadaju’ Ljubljanski maraton.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Umjesto predviđenih pet, 10 mladih djevojaka na Wings for Life utrci u Zadru, pretrčalo je između osam i 10 kilometara. Iako su trčati počele tek dva i pol mjeseca prije utrke, dokazale su same sebi da mogu puno više no što su mislile.

"Svakako veliki izazov za koji nisam bila ni malo spremna. Prijavila sam se iz znatiželje i u cilju da stavim sebe ispred svog posla i krenem disati. I to se i dogodilo. Okolina od devet toliko inspirativnih žena dala mi je krila i povukla me kada je trebalo. Osjećaj na utrci ne može se ni opisati riječima, rušenje vlastitih granica, shvaćanje da ti tijelo može dati puno više nego što sam ikada zamišljala, snaga duha i sreća na kraju. Ma neprocjenjivo. I ovo što sada ostaje - prijateljstvo, ljubav prema trčanju, ljubav prema sebi - to je ono što mi više nitko ne može oduzeti. Zauvijek zahvalna!", kazala je Ana Badurina koja je s još devet djevojaka marljivo trenirala i pazila na prehranu pod vodstvom profesionalnih trenera trčanja, snage i mentalnih trenera te nutricionista.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Developerke i data znanstvenice, studentice i bivše profesionalne sportašice, povezao je jedan snažan motiv - želja za životnim level upom. Dva puta tjedno imale su trkački trening i jedan trening snage, yoge ili pilatesa u adidas Sports Studiu. Dok je trkačke treninge vodio kapetan adidas Runnersa Frano Boban, svakoj djevojci pojedinačno plan prehrane su izradili Luka Bashota i Bojan Stojnić iz Nutricionizam.hr.

Da ostanu fokusirane i ne izgube cilj iz vida, pobrinuli su se mentalni treneri Igor Cerensek i Ana Kotzmuth. Kroz dvije radionice pomogli su djevojkama da kontroliraju svoje emocije, misli i ponašanje, da ustraju do kraja, pa i dalje - još onih nekoliko kilometara nakon što su već istrčale zacrtanih pet

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

"U 10 tjedana priprema, s devet prekrasnih i inspirativnih žena, istrčala sam gotovo 10 kilometara na Wings for life utrci, što je duplo više od onog što smo svi zajedno planirali. Ali kao i na utrci, i na treninzima nas je uvijek dobra energija i međusobna motivacija tjerala da istrčimo koji metar više, da damo i onaj zadnji atom snage više i da svakim izlaskom iz naše komfor zone uz pomoć vrhunskih trenera iz dana u dan zapravo rastemo", kazala je Lea Bušac.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Potpune početnice u trčanju, nakon 10 tjedana treninga dobile su potpuno novu perspektivu što sve zapravo mogu i odlučile nastaviti trčati u sklopu adidas Runnersa te na jesen 'osvojiti' i Ljubljanski maraton.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Ako ste i vi spremni prekoračiti ograničenja koja mislite da imate te ojačati fizički ali i psihički, dođite na besplatne treninge adidas Runnersa Zagreb. Najbolja ekipa trkača bit će uz vas cijelim putem do cilja. Sve što trebate napraviti je učlaniti se u Facebook grupu, potražiti termine i doći na trening.

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0