- S dolaskom toplijih dana, dolaze nam i razna događanja na otvorenom, a gastro eventi jako nas vesele
- 'Place Market', nacionalna inicijativa turističke revitalizacije tržnica te projekt koji je prošle godine na tržnice doveo vrhunsku hranu te renomirane chefove i ugostitelje najavljuje svoju drugu sezonu
- Početak je u Zagrebu, na Dolcu, već ovaj petak 12. travnja od 18h, dok projekt na Splitskom Starom Pazaru započinje 20. travnja
Place Market, jedinstveni koncept večernjeg druženja održavati će se u ovoj godini u još duljem razdoblju i to svakog sunčanog petka na tržnici Dolac u Zagrebu sve do studenog (uz ljetnu stanku) te svake sunčane subote do lipnja na Pazaru u Splitu, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo prije svega tradicionalne lokalne , ali i svjetske kuhinje.
Prošlogodišnji projekt privukao je tisuće posjetitelja, zaljubljenika u hranu i kulturu, željnih istraživanja raznolikosti i bogatstva tradicionalnih hrvatskih jela poput skradinskog rižota, soparnika, purice s mlincima, raznih brudeta, pašta fažola, ali i punjenih paprika i sarmi te baby praščića i to uz inovativne gastro kreacije poznatih chefova i renomiranih ugostitelja.
Osim domaćih specijaliteta, Place Market je posjetiteljima ponudio i širok izbor međunarodnih delicija, poput sushija, arepa, tjestenina, ali i „fusiona“, poput azijskih štrukli, potvrđujući svoj status uličnog gastronomskog raja za svakog gurmana. Ove godine, uz povratak omiljenih štandova, uz one već tradicionalne očekuju te i novi sudionici koji će svojim jedinstvenim jelima i pićima obogatiti već odličnu ponudu.
Na PLACu ćeš tako ovaj petak moći uživati u specijalitetima chefa Maria Mihelja, restorana Tač, Al Dentea i chefa Branka Kusovca, Rougemarina, SOI fusiona, Beštije, Proofa 33, Meat the Kinga, Vinkla, Poke Pokea, Ferdinand knedli, Amelia, Arepere Maracay, ali i novotvorene Gole, Darling&Shegrtsa te Soul Fooda – mjesta koje se uskoro otvara. U narednim terminima na PLAC se vraćaju i neki koji su pripremali najpopularnija jela prošle godine poput Gastronomada, chefa Marina Rendića ispred Bistroa Apetit, Christijana Misirače ispred Nautic cluba Pojoda, Sopala i chefice Katarina Vrenc, a iz petka u petak kroz cijelu godinu će se kuhanju na PLACEu pridruživati ne samo lokalni, nacionalni nego i regionalni gosti, chefovi i ugostitelji.
Za više informacija pratite PLACe market društvene mreže i web stranicu. Vidimo se ovaj petak na tržnici Dolac!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.