Life&style

Od Kleopatre do Cindy Crawford: Najstariji trik za ljepotu kože

Otkrijte beauty trik kojem svoj zapanjujući izgled duguju neke od najljepših žena na svijetu...

Legenda kaže da je egipatska kraljica Kleopatra, koju su nazivali najljepšom ženom svijeta, zapanjujući izgled kože dugovala kupkama na bazi mlijeka. U moć mliječnih kiselina kune se i jedna od najpopularnijih supermodela devedesetih – Cindy Crawford, koja je na vrhu svoje karijere uživala u mliječnim radostima.

Obično kravlje mlijeko je odličan izvor kalcija koji gradi kosti i zube i održava mišiće postojanim. Mlijeko sadrži vitamin A, D, E, K i dio B kompleksa (B1, B2 i B12), značajne količine fosfora, ali i mliječne masti koje blagonaklono djeluju na kožu.
Uporabu mlijeka u korist ljepote po pričama je prva spoznala Kleopatra koja se svakodnevno kupala u kombinaciji tople vode, magarećeg mlijeka i omiljenih eteričnih ulja.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell
Supermodel Cindy Crawford slijedi isti beauty režim, svakodnevno prskajući lice mješavinom mlijeka i mineralne vode. Želite li i vi podariti svojoj koži nježniji i odmorniji izgled, isprobajte ovu kupku po uzoru na egipatsku kraljicu.

Recept za kupku po uzoru na Kleopatru:
1 litra punomasnog mlijeka životinjskog podrijetla (kravlje, kozje, magareće)
vruća voda
domaći med (po želji)
Priprema:
1. Zagrijte mlijeko na štednjaku, ali nemojte da dosegne stupanj vrenja. Vruću tekućinu ulijte u vodu, kojom ste napunili kadu za kupku.
2. Po želji možete dodati i 100 grama domaćeg meda koji će dodatno omekšati kožu.
3. Lezite u kupku 10 do 15 minuta, pa nakon toga isperite kožu mlakom vodom i nastavite je tretirati na uobičajen način.
4. Koža bi već nakon prve kupke trebala biti nježnija i elastičnija, ali pravi rezultati vidjet će se nakon nekoliko tjedana redovite primjene.
Savjet plus:
Bolje rezultate postići ćete ako koristite punomasno mlijeko životinjskog podrijetla koje ima i veći postotak mliječnih masnoća s hranjivim tvarima, kao i ono koje je uzgojeno na organski način.

Photo: Getty Images

Komentari 0