Life&style

Od jutra do mraka: Sedam koraka do lijepog izgleda

Otkrivamo vam sedam jednostavnih koraka koji će učiniti da uvijek izgledate blistavo i svježe

Jutarnje tuširanje je prvi korak, koji je ključan. Prije nego što sebi skuhate jutarnju kavu, istuširajte se toplom vodom (toplom, ne vrućom). Time potičete cirkulaciju, a samim tim će vam biti lakše započeti dan. Ako ste u mogućnosti, ujutro otiđite u teretanu ili vježbajte kod kuće.

Hidratacija je drugi korak nakon tuširanja zato ne zaboravite nanijeti hidratantni losion za tijelo. Na "kritična" područja nanesite anticelulit tretman.

 | Autor: Getty Images Getty Images Čupanje obrva se čini jednostavno, ali mnoge žene odlažu ovaj tretman zbog boli i iritacije kože. Razdoblje poslije tuširanja je idealan za čupanje obrva jer su pore još uvijek otvorene, pa će biti bezbolno.

Očima je potrebno oko sat vremena da se razbude, kako bi podočnjaci i otečenost nestali, ili se vratili u normalu. Natopite vatice hladnim mlijekom i riješite se otoka za nekoliko minuta.

Kremu za lice i tekući puder najbolje je nanijeti na lice deset minuta nakon tuširanja jer će u tom razdoblju prirodna ulja iz kože izaći na površinu i puder će izgledati bolje.

 | Autor: Getty Images Getty Images Parfem je također veoma važan detalj. Nanesite ga prije nego što se obučete - na unutarnju stranu lakta i iza ušiju.

Noćne kreme, anti-age tretmani, kao i tretmani protiv akni najbolje djeluju ako se nanose između devet i deset sati navečer. Tijekom noći se, zbog promjene temperature tijela, pore otvore, te se ti sastojci bolje upijaju.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0